Navijač ubijen u Žarkovu družio se sa Jagodom: Ovo su "Brigadiri" sa severa

15.11.2023

19:00

0

Zvezdina navijačka grupa "Brigate", čiji je Ivan Asodi bio istaknuti član, nastala je 13. janura 1994. godine

Navijač ubijen u Žarkovu družio se sa Jagodom: Ovo su "Brigadiri" sa severa
Copyright Printscreen/Facebook/Balkanski navijači

Ivan Asodi (28), koji je sinoć posle 10 dana izgubio bitku za život, bio je član grupe "Brigadiri", jedne od vodećih ekipa među navijačima Crvene zvezde. Na severu, svi su ga znali kao - Rus, a sada se na društvenim mrežama opraštaju od njega.

Ovaj navijač, burne kriminalne prošlosti, teško je ranjen 4. novembra u beogradskom naselju Žarkovo. I dalje nepoznati napadač ispalio mu je u stomak šest hitaca. Asodi je prevezen u Urgentni centar, na odeljenje reanimacija gde je bio do sinoć kada je podlegao ranama.

 

 

Zvezdina navijačka grupa "Brigate", čiji je Asodi bio istaknuti član, nastala je uoči dočeka Srpske Nove godine, 13. janura 1994. godine i to pod imenom "Ultra Brigate". Dve godine kasnije, ova grupa "delija" odbacila je prefiks iz imena i nastavila da postoji kao ekipa sa imenom, koje je i danas nadaleko poznato.

- Hteli smo već stečeni ugled grupe Ultra Brigate da još poboljšamo nečim novim, nečim što će još više skrenuti pažnju na nas. Mišljenja smo da smo uradili pravu stvar i organizovali grupu navijača koja se može ponositi mnogim stvarima učinjenim za sever i Zvezdu uopšte. I ovde je potvrđena stara izreka da svaka promena godi, jer se odmah počelo ozbiljnije raditi. Regrutovano je novo članstvo. Urađen je beliki transparent "Brigate", koji je i dan danas jedan od najlepših na severu - piše na Fejsbuk stranici Balkanski navijači.

Član grupe "Brigate" bio je i Marko Ivković Jagoda, koji je 21. novembra 2014. godine nasmrt izboden u Istanbulu ispred dvorane "Abdi Ipekči", gde se igrao košarkaški derbi Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde. Ivan Asodi družio se sa ubijenim Jagodom.

Printscreen/Facebook/Balkanski navijači
 

Beogradska policija i dalje traga za ubicom Asodija. Neposredno posle zločina policija je na informativni razgovor privela nekoliko njegovih prijatelja sa kojima je bio na parkingu na kom je upucan. Oni su saslušani i pušteni, a ko je ispalio smrtonosne hice i dalje nije poznato. Inspektori su, odmah posle pucnjave u kojoj je Asodi teško ranjen, uzeli snimke sa sigurnosnih kamera okolnih zgrada.

On se pominjao u slučaju ubistva u porti crkve u Vraniću na Svetog Iliju 2015. godine kada je ubijen Saša Joksić, a teško ranjen Dragan Jovanović. Za taj zločin bili su osumnjičeni Marko Petković i Asodi. U finišu sudskog procesa 2020. godine, Više tužilaštvo povuklo je optužnicu protiv Ivana Asodija za teško ubistvo Joksića u saizvršilaštvu. Marko Petković pravosnažno je za taj zločin osuđen na 17 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike