“Vandali” nisu prvi put na meti: Pre pet godina, u sličnom sukobu, ubijen njihov član o kome "grobari" i danas pevaju pesme (VIDEO)

24.03.2023

10:28

0

U navijačkoj tuči na Novom Beogradu 2017. godine upucan je Demir Jukić, koji je tada imao samo 18 godina

“Vandali” nisu prvi put na meti: Pre pet godina, u sličnom sukobu, ubijen njihov član o kome "grobari" i danas pevaju pesme (VIDEO)
Demir Jukić i detalj sa "večitog derbija" - Copyright Printscreen/Youtube/GROBARI.NET/Facebook

Preksinoć oko ponoći u Bloku 61 i Bloku 62 u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu dogodila se masovna tuča u kojoj je povređeno nekoliko osoba, među kojima i dvojica tinejdžera. Reč je o navijačkom obračunu, a u tuči je učestvovalo oko 40 mladića, od kojih su neki pobegli kolima ka Zemunu.

U sukobu je povređeno ukupno pet osoba, od toga dva maloletnika, jedan od 16 i drugi od 12 godina, a trojica starijih su prebačeni na Vojno-medicinsku akademiju i među njima je mladić koji se nalazi u kritičnom stanju.

Kako saznaje 24sedam, radi se o sukobu navijača Partizana, odnosno grupe “Vandal bojs” sa njihovim najvećim rivalima – navijačima Crvene zvezde.

“Vandali”, kako se često kraće naziva ova Partizanova navijačka grupa, nije prvi put na udaru suparnika sa severne tribine. Naime, u navijačkoj tuči 2017. godine upucan je član ove grupe Demir Jukić, koji je tada imao samo 18 godina. Obračun je izbio na nekoliko stotina metara od mesta na kojem su se sinoć sukobili navijači.

Jukić je tada ranjen u stomak, a dva meseca posle sukoba mladić je izdahnuo od posledica ranjavanja.

Navijački sukob u kojem je on stradao se dogodio 8. juna, oko 23 časa, u Ulici dr Ivana Ribara, preko puta Bloka 45.

Kako su tada mediji pisali, radilo se o sukobu oko prevlasti teritorije, a kao jedan od motiva je bio crtanje i švrljanje navijačkih grafita.

Obračun je poprilično ličio na događaje od preksinoć. Navijači Crvene zvezde su “upali” na teritoriju “Vandala”, u tuči je učestvovalo mnogo ljudi a epilog je bio – krvav.

Za ubistvo Demira Jukića niko nije odgovarao.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike