"Kamo sreće da sam ja stradao te noći umesto Stefana": Oglasio se otac ubijenog mladića posle smanjene kazne okrivljenima

01.06.2024

15:24

0

Nenad Filić kaže da je neutešan i besan nakon što su ubice njegovog sina pomilovane

"Kamo sreće da sam ja stradao te noći umesto Stefana": Oglasio se otac ubijenog mladića posle smanjene kazne okrivljenima
Ilustracija - Copyright Profimedia/Facebook

Nakon što je Apelacioni sud u Beogradu smanjio kazne okrivljenima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plana, koji je nakon tuče 2. februara 2020. preminuo dan kasnije, njegov otac Nenad kaže "da je neutešan i besan nakon što su ubice njegovog sina bukvalno pomilovane."

Apelacioni sud u Beogradu, podsetimo, smanjio je za tri godine zatvora kaznu Nikoli Bojoviću, koji je pravosnažno osuđen za ubistvo Stefana Filića. Prvostepenom presudom on je bio osuđen na 18 godina zatvora, ali je Apelacioni sud preinačio tu kaznu na 15 godina, dok je drugooptuženi Mitar Pandurević, koji je bio osuđen na 15 godina, kažnjen pravosnažno sa tri godine zatvora zbog učestvovanja u tuči.

- Smatram da je objavljena odluka Apelacionog suda u Beogradu skandalozna, sudovi bi trebalo da budu mesto gde se utvrđuje istina i pravda. Porodica koja je stojički izdržala mukotrpan sudski proces i verovala sve vreme u institucije, dobila je još jedan udarac, a ubice nagradu smanjivanjem kazne - rekao je ljutito otac ubijenog Stefana Filića, a potom nastavio:

Profimedia/Facebook
Stefan Filić

- U obrazloženju koje sam pročitao, vidim da nemaju nikakvu zamerku na Viši sud u Smederevu, izvedeni dokazi nedvosmisleno potvrđuju učešće Mitra Pandurevića, njegovi udarci i odgurivanje su nesporni i pored svega toga oni ga nagrađuju. Cene da je prvostepeni sud pravilno utvrdio i olakšavajuće i otežavajuće okolnosti, ali smatraju da je izrečena kazna Nikoli Bojoviću previsoka i da će mera od 15 godina biti dovoljna. Kamo sreće da sam i ja stradao te noći umesto Stefana i da nisam doživeo današnju sramnu odluku suda.

U obrazloženju se navodi da je Apelacioni sud u Beogradu, nakon održanog pretresa, doneo je presudu kojom je preinačio prvostepenu presudu i okrivljenog Nikolu Bojovića zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo osudio na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, dok je okrivljenog Mitra Pandurevića zbog izvršenja krivičnog dela učestvovanja u tuči osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu.

Okrivljeni Nikola Bojović je, kako piše u obrazloženju ove odluke, proglašen krivim što je 2. februara 2020. godine, u Velikoj Plani, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, teže remetio javni red i mir, ubio Stefana Filića, a okrivljeni Milan Pandurević učestvovao je u tuči u kojoj je Stefan Filić stradao, piše Kurir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike