Kako je Ceca reagovala u momentu ubistva Arkana: Iz tašne izvukla "valter" i bacila ga telohranitelju da ubije Gavrića!

15.01.2024

18:00

0

Ceca je sa Zvonkom Mateovićem sedela u butiku njene sestre Lidije 20 metara od separea u kome je sa prijateljima sedeo Arkan

Kako je Ceca reagovala u momentu ubistva Arkana: Iz tašne izvukla "valter" i bacila ga telohranitelju da ubije Gavrića!
Arkan Ceca - Copyright Svetlana i Željko Ražnatović MN Press/ATA Images/Antonio Ahel

Žarko Popović, bivši načelnik Odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske policije, ispričao je  u emisijji Milomira Marića "Goli život" manje poznate detalje likvidacije Željka Ražnatovića Arkana i njegovih prijatelja Dragana Garića i Milenka Mandića Mande u beogradskom hotelu "Interkontinental" 15. januara 2000. godine.

On je, pored ostalog, rekao da je pevačica Svetlana Ceca Ražnatović dobacila pištolj "valter PPK" kalibra 7,65 milimetara, koji je imala u tašni, telohranitelju Zvonku Mateoviću Miškinu. On je njenim pištoljem uspeo da rani Gavrića.

Ceca je sa Mateovićem sedela u butiku njene sestre Lidije 20 metara od separea u kome je sa prijateljima sedeo Arkan. Oni su popunjavali tikete za sportsku kladionicu, pa je Ražnatović rekao Ceci da sa Mateovićem ode u butik.

Dobrosav Gavrić Gavra je ranije ušao u hotel i seo u separe leđa na leđa sa onim u kom su sedeli Ražnatović, Mandić i Garić. U jednom trenutku Arkan se okrenuo i pogledao Gavrića sa kojim se leđima dodirivao. Nastavio je mirno da sedi sa prijateljima.

- Taj Gavrić je inače bio neupadljiv lik. Bio je pripadnik PJP (Posebna jedinica policije). U jednom trenutku izvadio je pištolj CZ-99. Metak mu je već bio u cevi, zategao je oroz i Arkanu pucao u glavu. Ispalio je svoj trojici po metak u glavu i onda ih "overio" - kaže Popović.

Pogodak ispod pancira

Gavrić je, prema Popovićevim rečima, krenuo da izađe na rotirajuća vrata i to polako, bez trčanja.

- Iz butika je istrčao Zvnko Mateović. Imao ga je na nišanu i krenuo da opali, ali mu je zakovao pištolj. Ceca je iz svoje torbe izvadila pištolj "valter PPK" 7,65 milimetara i bacila mu ga. On je sa te daljine pogodio Gavrića tačno ispod pancira. Oštetio mu je i neke nerve oko kičmenog stuba i on je pao. Utrčali su Gagi Nikolić i Zoran Nikolić Pegla i pod pazuhe izvukli Gavrića kroz ona vrata. Ubacili su ga u auto koji je vozio Pitulić iz interventne ekipe i otišli su u Loznicu kod privatnog doktora - ispričao je Popović.

foto: MN Press / Youtube
 

Od aktera zločina u "Interkontinentalu" danas su živi jedino Dobrosav Gavrić Gavra i Dragan Nikolić Gagi, dok je ubijen Milan Đuričić Miki, a Zoran Nikolić Pegla preminuo je od side u zatvoru.

Miki i Pegla nisu živi

Gavrić je bio u bekstvu i boravio je u Južnoafričkoj Republici. Kad je ubijen vođa mafije u Kejptaunu, ispostavilo se da je Gavrić bio u njegovom obezbeđenju i uhapšen je u tom gradu. JAR odbija već godinama da izruči Gavrića Srbiji kako bi se stavila tačka na zločin u "Interkontinentalu".

Dragan Nikolić Gagi pobegao je sa izricanja presude na ponovljenom suđenju za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu", ali je kasnije ponovo uhapšen i izdržava kaznu u požarevačkoj "Zabeli".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike