Došli mu pred kuću, on zapucao iz "kalašnjikova" i ubio Vuka: Đuri iz Jakova preti doživotna robija!

29.05.2023

08:00

1

Kuvar Đura Nikolić optužen za ubistvo pilota Vuka Jolovića, a suđenje još nije počelo

Došli mu pred kuću, on zapucao iz "kalašnjikova" i ubio Vuka: Đuri iz Jakova preti doživotna robija!
Mesto zločina I Đura Nikolić i Vuk Jolović - Copyright 24sedam Privatna arhiva/S.M.

U ulici Braće Žigić u beogradskom naselju Jakovo, opština Surčin, na današnji dan prošle godine, ubijen je Vuk Jolović (30). Da je, oko 19.30 časova, ispalio smrtonosne hice iz automatske puške "kalašnjikov", kalibra 7,62 milimetra, optužen je Đura Nikolić (24), a suđenje još nije počelo. Jolovića su tri hica pogodila u stomak i u svoj automobil ga je stavio brat i odvezao u Urgentni centar, gde su lekari pokušali da ga spasu. Izdahnuo je, međutim, par sati kasnije.

Zločinu je, kako se moglo čuti neposredno posle pucnjave, prethodila svađa i neraščišćni računi od ranije. Jolović je došao sa bratom i prijateljem kod Nikolića kako bi mu tražio automobil marke "golf 4" na ime navodnog duga. Našli su se ispred Nikolićeve kuće i posvađali se.

Foto: Privatna arhiva/S.M.
Vuk Jolović

Nikolić je zatim ušao u kuću i izašao sa "kalašnjikovim". Pucao je u Vuka Jolovića i on se krvav srušio na asfalt. Brat ga je stavio u automobil i odvezao u Dom zdravlja u Surčinu, odakle je prevezen u bolnicu.

 

- Mislim da ga je pogodio u stomak. Nismo mogli ništa da sprečimo, ali nas nije povredio. Ranjenog Vuka sam ubacio u automobil i odmah odvezao u Dom zdravlja u Surčinu. Bio je u teškom stanju - ovako je opisao ubistvo u Jakovu Miloš M. brat ubijenog Vuka.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je u novembru prošle godine optužnicu protiv kuvara Đure Nikolića, kome zbog teškog ubistva u sticaju pilota Vuka Jolovića, preti doživotna robija.

Plakao na saslušanju

Istragom je utvrđeno da su se Jolović i njegov brat Miloš kobne večeri najpre sukobili sa Nikolićevim ocem ispred njihove porodične kuće. Đura je tada izašao sa automatskom puškom i pogodioo Vuka u stomak i butnu arteriju.

Miloš je izbegao rafale tako što se sakrio iza ograde, a Đura ga je dozivao, u nameri da i u njega puca, pri čemu je ispalio još jedan rafal i oštetio tri parkirana vozila. Pomahnitali Nikolić je potom pobegao svojim "golfom 4". Dva dana kasnije sam je došao u Policijaku stanicu u Surčinu i predao se. 

Đura je prilikom saslušanja u tužilaštvu, kroz plač, izneo prilično neuverljivu odbranu. Priznao je da je pucao u Jolovića, ali je tvrdio da je to bilo iz straha, jer ga je pre toga "Vuk sa bratom i drugovima tukao i maltretirao zato što navija za Partizan, a oni za Crvenu zvezdu". Osim toga, tvrdio je da nije znao da je Vuk mrtav dok to nije čuo u policiji.

Na prilično bizaran način opisao je kako je došao do "kalašnjikova" i naveo kako ga je jednom prilikom slučajno našao tokom šetnje pored jednog manastira. To oružje je, kako je rekao, posle zločina bacio u šumu u kojoj se skrivao do momenta kad je odlučio da se preda.

Skloni tučama

Na drugoj strani, Jolovićev brat Miloš, koji je bio očevidac ubistva, ispričao je sasvim drugačiju pozadinu zločina.

Printscreen/Facebook/Đura Nikolić
Đura Nikolić sa puškom i pištoljem

- Đura je nedavno terao jednog maloletnog beskućnika da skoči u ledenu Savu i to maltretiranje je snimao i objavio na društvenim mrežama. Vuk je poznavao tog dečaka, pa je pitao Đuru zašto se iživljava nad slabijima od sebe. Između njih dvojice je tada izbila tuča, u koju se umešao i Đurin otac i sve se završilo ubistvom mog brata - tvrdio je Miloš M.

Obojica, i Đura Nikolić i Vuk Jolović, imali su, inače, odranije dosije u policiji. Đura je prekršajno osuđivan zbog tuče, dok su protiv Vuka podnošene prijave za više krivičnih dela, između ostalog za nasilničko ponašanje i tuče.

Prema kazivanju komšija, Đura Nikolić je problematičan od malih nogu, a neki i za Jolovića, uprkos tome što je završio letačku akademiju u Vršcu, pričaju isto. 

 

Porodice i prijatelji, i jednog i drugog, u izjavama za medije opisivali su kao dobre momke. Za ubijenog Vuka kažu da je bio pilot i divan mladić, dok za Đuru tvrde da je kao kuvar radio u elitnim hotelima, igrao folklor, proputovao svet i plivao za časni krst.

Otac optuženog za ubistvo Milan ispričao je kasnije za medije da dobijaju pretnje i da je jedna od pretećih poruka glasila: "Zaklinjem se u sveca, sve ću vas pobiti!".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike