Đura priznao ubistvo Jolovića, a ne seća se da je pucao iz "kalašnjikova": Tvrdi da je pušku našao kod manastira!

02.06.2022

12:03

0

Autor: 24sedam

Nikolić smatra da su ga Vuk i ostali maltretirali, jer je "partizanovac", dok su oni, "navijači neke navijačke grupe Crvene zvezde"

Đura priznao ubistvo Jolovića, a ne seća se da je pucao iz "kalašnjikova": Tvrdi da je pušku našao kod manastira!
Đura Nikolić - Copyright Printscreen/Facebook/Đura Nikolić

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Đura Nikolić (23), osumnjičen da je 29. maja u Jakovu usmrtio Vuka Jolovića (30) hicima iz automatske puške "kalašnjikov". Nikolić je izneo svoju odbranu u prisustvu branioca i priznao je krivično delo, ali je tvrdio da se ne seća samog momenta kad je pucao na Jolovića.

Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Vuk Jolović, Printscreen/Facebook/V.J.
 

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Prema nezvaničnim informacijama, Nikolić je izrazio kajanje i tvrdio da se ne seća samog pucanja. Rekao je da su ga ranije tog dana ubijeni, njegov rođeni brat i još jedan njihov prijatelj maltretirali i prebili, ali je uspeo da pobegne kući. Kasnije su tukli i njegovog oca, a tokom večeri došli su ispred kuće gde su tukli i njegovog brata.

Plašio se, kako tvrdi, da mu ne diraju i majku, jer je čuo da oni sve redom maltretiraju u tom kraju, pa je uzeo pušku iz svoje spavaće sobe i krenuo ka Vuku i ostalima. Posle pucnjave koje se ne seća, seo je u svoj "golf 4" i pobegao u šumu do Progara, gde se krio do predaje. Tvrdi i da nije znao da je Vuka ubio sve do predaje u policijskoj stanici Surčin.

Nikolić je izjavio da smatra da su ga Vuk i ostali maltretirali, jer je "partizanovac", dok su oni, kako je rekao, navijači neke navijačke grupe Crvene zvezde. Probleme sa njima imao je poslednje tri godine i plašio ih se, jer se pričalo da su braća Jolovići problematični, da se bave kriminalom...

Kako je naveo, pušku i kesu sa municijom je našao pre oko godinu dana šetajući u blizni manastira Fenek i odneo kući. Nakon zločina je pušku bacio u šumi gde se krio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike