"Viteže naš Vujo, kako ćemo bez tebe": Sahranjen ubijeni pilot na Novom bežanijskom groblju (FOTO)

01.06.2022

12:42

0

Sveštenik rekao da su se puškom radovali u septembru 1992. kad se rodio, a puškom mu kukavice i presudile

"Viteže naš Vujo, kako ćemo bez tebe": Sahranjen ubijeni pilot na Novom bežanijskom groblju (FOTO)
sahrana vuka jolovića (2) - Copyright 24sedam/D. A.

Vuk Jolović (31) koji je ubijen u nedelju uveče u surčinskom naselju Jakovo, opština Surčin, kada je iz "kalašnjikova" u njega pucao Đura Nikolić (23) danas je sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Sahrani Jolovića prisustvovalo je oko 200 njegovih prijatelja i rođaka. Svi su bili uplakani, a Jolovićeva sestra plače i viče "Vuče moj". Čuje se i kuknjava "Mali moj". Majka jeca "Vuče, sine moj", a njegova braća je smiruju.

Na sahrani su održana tri govora, a jedan je držao njegov stric koji je napomenuo da je Vuk ubijen kukavički, da su Srbi udarili na Srbina što dokazuje da među našim narodom više nema sloge.

"Otišao je sin prvenac porodice Jolović, Dragoša i Dragane. Patrijarhalan, vaspitan, fin, lep i visok, koji je uvek mamio uzdahe devojaka. Vuk je inače rođen u Šulama, ponos je bio svoje porodice i prijatelja", rekli su u govoru.

Sveštenik je rekao da su se puškom radovali u septembru 1992. godine kad se rodio, a puškom su mu kukavice i presudile.

- Viteže naš Vujo, kako ćemo bez tebe, nisi dočekao da proslaviš 30. rođendan, ostavio si iza sebe majku, oca, brata i sestru - rekao je sveštenik.

Stric je rekao da je Vuk uvek štitio slabije od sebe.

- Nije trebalo ovako da se završi, on to nije zaslužio. Bio je dobar i voleo je život - kaže za 24sedam Vukova prijateljica, koja je zamolila da ostane anonimna.

24sedam/M. S.
 

Vuk Jolović je, da podsetimo, teško ranjen u nedelju oko 19.30 sati u Ulici braće Žigić u naselju Jakovo. U njega je hice iz automatske puške "kalašnjikov" ispalio Đura Nikolić (23), koji se juče predao policiji u stanici u Surčinu. Jolović je posle nekoliko sati podlegao povredama u Urgentnom centru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike