"Pao je na sekiru, nisam ga udario njom u leđa": Optuženi za pokušaj ubistva brata izneo odbranu

27.05.2023

23:10

0

Autor: Mi. S.

Žrtva Jovan L. pred sudom je ispričao sasvim drugačiju priču, a drugi zamah sprečila njegova majka

"Pao je na sekiru, nisam ga udario njom u leđa": Optuženi za pokušaj ubistva brata izneo odbranu
Ilustracija - Copyright Printscreen/Mup/24sedam/Goran Sivački

Saslušanjem optuženog Predraga L. (29) iz sokobanjskog sela Resnik kome se na teret stavlja da je 25. avgusta prošle godine pokušao da ubije brata od strica Jovana L. (27). nastavljeno je suđenje pred većem Višeg suda u Nišu. Predrag se tereti da je posle svađe oko imovine uzeo sekiru i prišao bratu koji je bio okrenut i zadao mu udarac oštricom u leđa.

- Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret. Odrastao sam sa Jovanom, on mi je kao rođeni brat. Nikada do tada se nismo posvađali. Toga dana smo malo više pili. Došli smo kući i posvađali se u hodniku. Jovan me je iz čista mira udario i počeo da viče kako smo mu sve uzeli, celokupno imanje. Ja sam ga zagrlio i pitao ga "šta ti bi". Gurali smo se i on je pao preko alata i klupice na kojoj je bila sekira - branio se juče u sudnici Predrag L.

U tom trenutku, kako se navodi u optužnici, pritrčala je Jovanova majka, koja je počela da se otima sa Predragom oko sekire i sprečila ga da zamahne i drugi put. Optuženom se na teret stavlja pokušaj ubistva s umišljajem. Obračun se, prema svedočenju Predraga L., odigrao u hodniku.

- Te večeri kući smo se vratili traktorom. Ja sam vozio. Bili smo prilično pijani. Kad smo stigli, Jovan me je iz čista mira napao da sam mu oteo imanje. U tom guranju, pali smo preko alata, koji je tu bio. Njegova majka je tada izašla iz sobe. Kada sam ustao, video sam da mi je ruka krvava, kao i Jovanova majica na leđima. Video sam da je više krvav od mene, da se tetura po kući. Onda je došao naš drug Nemanja, koji ga je odvezao u Hitnu, a ja sam ostao na pragu sa strinom, Jovanovom majkom. Ona je sklonila sav alat i očistila krv sa poda - rekao je Predrag.

Njegov brat Jovan pred sudom je ispričao drugačiju priču. On nije negirao da je svađa započela unutar kuće, ali je rekao da je nakon nje besno izašao napolje, kada je brat protrčao pored njega i otišao po sekiricu koja je stajala u dvorištu na traktoru.

- Nije tačno to što priča, nisam ga prvi udario. Posvađali smo se i ja više nisam mogao da slušam Predraga i njegovog oca i rekao sam i njima i majci da me ostave na miru i izašao sam napolje. Sekira je bila dvadesetak metara iza kuće. Bio sam okrenut prema putu, kada sam čuo da je Predrag prošao pored mene i otrčao po nju. Onda sam osetio udarac u leđa. Majka je skočila kada me je prvi put udario, bila je tu pored mene. Dok smo čekali da dođe drug i odveze me u Hitnu, Predrag je sedeo na pragu i pretio da će me zaklati. Držao je nož u ruci i govorio: "Ću te zakoljem, ću te odrobijam!" - ispričao je on i dodao da je Predrag i ranije bio nasilan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike