Socijalna radnica otkriva u kakvom je stanju rođena sestra dečaka ubice

05.05.2023

22:03

1

Da bi neko postao sociopata, uvek se polazi od više faktora, prvenstveno tih genetskih predispozicija, rekla je Ana Stanković

Socijalna radnica otkriva u kakvom je stanju rođena sestra dečaka ubice
Hapšenje K.K. - Copyright Tanjug/AP

U Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na beogradskoj opštini Vračar, u sredu u 8.42 časa došlo je do pucnjave u kojoj je učenik te škole, koga je policija identifikovala kao K.K., ubio osmoro đaka, 7 devojčica i jednog dečaka, i radnika obezbeđenja, a ranio šestoro dece i jednu nastavnicu.

Kako navodi Ana Stanković, socijalna radnica, maloletna sestra izvršioca pomenutog krivičnog dela, susreće se sa izuzetno velikim teretom i jakom traumom za koju je u dužem vremenskom periodu, napominje Stankovićeva, neophodna adekvatna psihološka pomoć i podrška, pišu Novosti.

24sedam/Nenad Vujanović
 

- Da bi neko postao sociopata, uvek se polazi od više faktora, prvenstveno tih genetskih predispozicija, ali u velikom broju slučajeva i samo okruženje, a pogotovo porodični faktori mogu da utiču na poremećaje, odnosno eskalaciju poremećaja strukture ličnosti - objasnila je Stankovićeva.

Otac dečaka Vladimir K. je danas salušan i određeno mu je zadržavanje do 30 dana

Sumnja se da je Vladimir K. u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišenjeg sina K.K. da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i detaljno je izneo odbranu. Tužilaštvo podseća da K.K. nije krivično odgovoran prema važećim propisima, jer nema navršenih 14 godina života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike