Ljubišić: Postupak protiv dečaka će biti dug

04.05.2023

18:50

0

Predsednik Strukovnog odeljenja policije Nenad Ljubišić danas je, povodom višestrukog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar", ocenio da će postupak protiv Koste K. (13) biti dug

Ljubišić: Postupak protiv dečaka će biti dug
Policija na Vračaru posle masakra u školi - Copyright AP/Darko Vojinović

Predsednik Strukovnog odeljenja policije Nenad Ljubišić danas je, povodom višestrukog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar", ocenio da će postupak protiv Koste K. (13) biti dug i sve što se predviđa, kako on kaže, su špekulacije. 


- Što se tiče samih krivičnih dela i određenih sankcija za roditelje i maloletnika, to treba prepustiti nadležnom tužilaštvu i sudskim organima. Treba se izvedu dokazi, da se vodi postupak i da dođe do presude, a to je dug postupak i sve što budemo govorili pre toga samo su neke špekulacije - izjavio je Ljubišić za Tanjug. 


Ljubišić je naveo da Kosta K. (13), po srpskom zakonu nije krivično odgovoran i dodao da je jedino moguća hospitalizacija u određenu zdravstvenu ustanovu ukoliko nadležni procene da je nebezbedan po okolinu. 

Na pitanje da li će smanjenje kriviče odgovornosti sa 14 na 12 godina biti rešenje koje će sprečiti slične tragedije u budućnost, Ljubišić je objasnio da nije moguće dati prognoze dok se takav predlog ne vidi u praksi. 

Foto: Printskrin/Jutjub
 


- Ne možemo znati da li će biti rešenje ukoliko ga u praksi ne proverimo. Neke evropske zemlje već imaju tu praksu, ja mislim da je već u Francuskoj taj limit spušten na 12 godina i kod njih se pokazao dobrim u praksi -  zaključio je Ljubičić. 

Da podsetimo,  juče se dogodila tragedija u školi "Vladislav Ribnikar" kada je Kosta K. ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole.


  Dešavanja dan nakon tragedije u školi na Vračaru pratite na našem blogu uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike