Saslušan otac iz pakla koji je držao ćerku zaključanu u stanu: "Duže vreme sam koristio droge i alkohol" Određen mu pritvor

30.03.2023

13:18

0

Autor: M. Brkić

Jeziv slučaj je otkriven 24. marta

Saslušan otac iz pakla koji je držao ćerku zaključanu u stanu: "Duže vreme sam koristio droge i alkohol" Određen mu pritvor
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Uroš Pašajlić, koji se sumnjiči da je svoju osmogodišnju ćerku držao zatočenu u stanu na Zvezdari i da je pretukao partnerku Ivanu L. branio se ćutanjem danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana.

Pašajlić se sumnjiči da je počinio krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje.

Ustupljena fotografija
Uroš Pašajlić

- Osumnjičeni U.P. je u prisustvu izabranog branioca izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol - navodi se u saopštenju Prvog OJT.

Dodaje se da je nakon saslušanja, tužilaštvo predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom U.P. je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L. P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika. U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 Krivičnog zakonika i Kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 Krivičnog zakonika učinjenih na štetu maloletne oštećene L. P. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog U.P. učinjeno krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 Krivičnog zakonika, krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 Krivičnog zakonika i krivično delo Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 Krivičnog zakonika - dodaju iz tužilaštva.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

Nakon što je devojčica 24. marta pronađena u stanu na Zvezdari, dežurni zamenik javnog tužioca naložio je policijskim službenicima da raspišu potragu za Pašajlićem, koji se dao u bekstvo. On je uhapšen 28. marta u stanu svog druga na Karaburmi, a lociran je pomoću baznih stanica mobilnih telefona.

- U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P.  kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna oštećena L.P. Tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost o svim rezultatima istrage koju sprovodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provera došli drugi državni organi - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

Podsetimo, jeziv slučaj otkriven je 24. marta kada je Ivana L. došla u policijsku stanicu sa polomljenim nosem i masnicama ispod oka i prijavila svog nevenčanog supruga Uroša Pašajlića za nasilje i navela da godinama drži osmogodišnju ćerku zaključanu u stanu na Zvezdari. Devojčica je neuhranjena i zapuštena pronađena u kadi, nakon čega je prevezena u bolnicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike