Šok izjava Belivukovog pokajnika: "Goran Mihajlović otrovan pa spaljen jer je učestvovao u likvidaciji "kavčanina" na Vračaru"

26.04.2023

13:37

0

Autor: 24sedam

Davor Baltić izrešetan je sa 60 metaka u garaži na Vračaru

Šok izjava Belivukovog pokajnika: "Goran Mihajlović otrovan pa spaljen jer je učestvovao u likvidaciji "kavčanina" na Vračaru"
Grob ubijenog Davora Baltića - Copyright 24sedam/Ljiljana Keković

U nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, svedok saradnik Nikola Spasojević je, odgovarajući na pitanja advokata Ivana Ninića, koji zastupa majku ubijenog Gorana Mihajlovića, izjavio da je ovaj mladić učestvovao u ubistvo istaknutog "kavčanina" Davora Baltića.

Baltić je ubijen na Vračaru 1. januara 2018. godine, a kao jedan od likvidatora osumnjičen je Damir Hadžić, a sada je Spasojević izjavio da se kao drugi egzekutor pominjao upravo Goran Mihajlović.

Damir Hadžić je ubijen na Krfu u leto 2020. godine zajedno sa Alanom Kožarom, a Spasojević je tokom iscrpnog svedočenja govorio i o prepama za tu likvidaciju u kojoj je, po sopstvenom priznanju, učestvovao sa Veljkom Belivukom.

24sedam/ Goran Sivački
Goran Mihajlović svirepo ubijen

Na pitanje advokata Ninića, da li je Goranu skinuta traka koja je bila preko očiju od momenta ubistva do spaljivanja, Spasojević, koji je bio zadužen da ga čuva, odgovorio je:

- Jeste, kada sam ušao u prostoriju bio je umotan u najlone. U Surduku nije imao, jer su mu i glavu obmotali najlonom.

Da li biste mogli da prepoznate komšinicu iz Surduka koja je razgovarala sa Belivukom i Miljkovićem?

- Ne, ja sam bio iza šupe, palili smo čoveka, a ne najlon

Da li ste znali čija je kuća u Sudruku?

- Ne.

Da li je pominjan Mihajlović u nekom kontekstu?

- Pominjan je u kontekstu da je jedan od dvojice učesnika u ubistvu Davorina Baltića.

Da li je pominjana njegova bliskost sa Dedovićem i Stamatovićem?

- Ne.

Sumnja e da je Baltić bio odgovoran za ubistvo Gorana Radomana (38) 2015. godine, posle čega je otpočelo krvoproliće između "kavčana" i "škaljaraca".

YouTube/Printscreen
Likvidacija Davora Baltića

Veruje se da je Goran Mihajlović prva žrtva Belivukovog klana. On je nestao 2. aprila 2019. godine. Njegova porodica uporno je u policiji pokušavala da sazna šta mu se desilo, međutim, tamo su nailazili na zid ćutanja, pod izgovorom "da se sigurno sklonio negde u inostranstvu".

Porodica je, međutm, sprovela privatnu istragu i uspela da pomoću bezbednosnih kamera, utvrdi gde se tog dana kretao, kao i da je na Slaviji ušao u crnog "smarta" koji ga je odvezao u kuću strave u Ritopeku, odakle nikada nije izašao.

Tu je, prema optužnici, otrovan cijaidom, a potom je odvezen u Surduk, u vikendicu koja se vodi na suprugu Radoje Živkovića Žutog, rođaka i bliskog saradnika odbeglog vođe "kavčana" Radoja Zvicera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike