Likvidacija ispred luksuzne vile na Krfu: Kiša metaka iz "škorpiona" i "kalašnjikova" za lažnog Martina i Roberta! (VIDEO)

23.07.2022

06:30

0

U Alana Kožara I Damira Hadžića ispaljeno 29 hitaca kad su se vratili sa plaže, a odgovoran Belivukov klan

Likvidacija ispred luksuzne vile na Krfu: Kiša metaka iz "škorpiona" i "kalašnjikova" za lažnog Martina i Roberta! (VIDEO)
Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni u Grčkoj - Copyright Foto: In4s

Baranin Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić izrešetani su 23. jula 2020. godine ispred luksuzne vile koju su iznajmili u okolini Helikounasa u Prasoudiju, južno od Krfa. U njih je, dok su sedeli u svom parkiranom automobilu, ispaljeno ukupno 29 hitaca, a smaknuti su za svega nekoliko sekundi.

Uprkos medijskim spekulacijama da iza ove likvidacije stoji Darko Šarić, ministar Aleksandar Vulin potvrdio je da kriminalna grupa Veljka Belivuka stoji iza ovog, kao i dvostrukog ubistva u Atini i da su u toku pregovori da li će se tim zločinima baviti srpska ili grčka policija.

Foto: Printskrin/Jutjub
 

Lekar na Krfu, Gianis Aivatidis rekao je da su "obojica imala višestruke povrede po celom telu, sa više od deset metaka u vratu, prsima, rukama i nogama" i da se sve odigralo u nekoliko sekundi.

- Žrtve nisu uspele ni da povuku ručnu kočnicu - rekao je lekar, koji je dijagnostikovao povrede.

Podaci dosadašnje istrage pokazuju da su počinioci dvostrukog ubistva detaljno poznavali kretanje ubijenih. Napominje se da je na mestu ubistva pronađeno 29 metaka dva različita kalibra, dok je u automobilu žrtava pronađeno oružje. Ubijene je našao maser kog su njih dvojica ranije pozvala. 

Ko su Kožar i Hadžić?

Alan Kožar i Damir Hadžić, vođe su kriminalnih grupa iz Bara i Užica, bliske sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem. Hadžić važi za jednog od glavnih organizatora ubistava za "škaljarski klan".

Kretali su se s lažnim imenima i falsifikovanim pasošima Slovenije, a prema informacijama iz ovih putnih isprava, poslednji put su bili u turskom letovalištu Antalija.

Foto: Printskrin/Jutjub
 

Za Hadžićem, koji je koristio ime Martin Pospišek, bila je raspisana crvena poternica Interpola zbog sumnje da je jedan od ubica Davorina Baltića, visokopozicioniranog člana "kavačkog klana" 1. januara 2018. godine u centru Beograda. Kožara, koji je koristio identitet Roberta Bitenca, crnogorsko pravosuđe je tražilo preko svetske policijske organizacije zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubila Slobodana Šaranovića.

Obojica su važila za ljude izuzetno bliske "škaljarskom klanu", s kojim su, kako se sumnjalo, učestvovali u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Za ovu kriminalnu grupu iz Kotora, navodno, organizovali su zločine i ubijali suparnike.

Praćeni mesec dana

Prema nezvaničnim informacijama, kretanje Kožara i Hadžića detaljno je praćeno još od Turske. Pojavljuju se sumnje da je neko dojavio adresu i za to uzeo novac. Pominju se pojedinci iz određenih obaveštajnih službi, ali se ne isključuje ni mogućnost da je ovu dvojicu prodao neko od samih "škaljaraca".

Foto: Printskrin/Jutjub
 

Ubice su imale više od 30 dana da dobro osmotre ne samo vilu koju su iznajmili begunci, već da prouče svaki njihov korak, posebno kada odlaze i vraćaju se s plaže, koga viđaju, i da čekaju najpogodniji momenat za eliminaciju Kožara i Hažića, čime je "škaljarskom klanu" zadat ozbiljan udarac.

A plan su realizovali kada su se Kožar i Hadžić vraćali s plaže u iznajmljenu vilu. U momentu kada su pokušali da otvore garažu, izrešetani su, a u njih je pucano iz “škorpiona” i “kalašnjikova”.

Tokom pretresa vile, u kojoj su boravili Kožar i Hadžić na Krfu, pronađeno je oko 11.500 evra, kao i municija za oružje zatečeno pored njih u trenutku ubistva. Neko od komšija ispričao je da su poslednjih dana kod njih dolazili neki ljudi, pa je moguće da se među njima krio i "tiper".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike