Ukleta ulica u selu kod Žitišta: Lidiju bivši nevenčani suprug ranio iz puške dok je držala dete (2), Violetu partner zadavio u dvorištu

24.04.2023

20:45

0

Oba zločina su se dogodila u Begejskoj ulici

Ukleta ulica u selu kod Žitišta: Lidiju bivši nevenčani suprug ranio iz puške dok je držala dete (2), Violetu partner zadavio u dvorištu
Lidija S. i Jonel V. (levo) i dvorište u kojem je ubijena Violeta N. (desno) - Copyright Printskrin/Fejsbuk/Lidija S. Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Jonel V. (26) iz sela Torak kod Žitišta uhapšen je zbog sumnje da je u subotu oko 18.30 sati pokušao da ubije bivšu nevenčanu suprugu Lidiju S. (20), pucajući u nju iz lovačke puške, dok je u naručju držala dvogodišnjeg sinčića. Pre četiri godine u ovom selu je Safet S. zadavio svoju nevenčanu suprugu Violetu N. i tako ostavio sedmoro dece bez majke. Oba zločina su se dogodila u Begejskoj ulici.

Jonel je, kako se sumnja, svoju bivšu nevenčanu suprugu upucao iz neposredne blizine u grudi, iz lovačkog karabina, ispred kuće njene majke. U nju je, kako se sumnja, ispalio dva hica, nakon rasprave i ubeđivanja da mu se vrati.

Facebook
Lidija je upucana u dvorištu kuće svoje majke

 Žena je odmah prevezena kolima Hitne pomoći u zrenjaninski Urgentni centar, gde je operisana.

Lidija je majka troje dece, od kojih najmlađe ima šest meseci.

Komšije su za medije navele da je Jonel "ženu ranije tukao zbog čega je ona odlučila da ga napusti i da ode sa decom da živi kod njene majke u kući", kao i da joj je celo telo bilo u modricama kada je od njega pobegla.

Lidijina majka Hajnalka je za medije ispričala da je njenu ćerku Jonel pozvao telefonom i da je izašla na ulicu, držaći u naručju dvogodišnjeg sina. Tada su se, kako je navela, čula dva pucnja i škripa kočnica.

- Lidija je ležala u travi ispred kuće u lokvi krvi, dete je vrštalo, ona takođe, bila je svesna, rekla je majko, upucana sam, boli me, krvarim, ne osećam ruku, uzmi dete - rekla je Lidijina majka za medije, dodajući da je jedva smirila četvorogodišnju ćerkicu koja je sve videla.

Ona je dodala da je Lidija nakon operacije koja je trajala nekoliko sati bila svesna i da se probudila. Navela je da će ostati bez prsta, kao i da je pogođena je u ključnu kost i da ima sačme u plućima i da još krvari.

Lidijin brat Danijel rekao je da je Jonel oduvek bio problematičan, sklon tučama, krađi, nasilju i alkoholu.

Jonel se predao policiji nakon što se krio na jednoj farmi na periferiji sela prema Krajišniku. Sumnjiči da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Sestra ti leži mrtva u dvorištu"

Ovaj stravičan događaj meštane je samo podsetio na zločin od pre četiri godine, kada je Safet S. krajem avgusta 2019. godine zadavio svoju skoro dve decenije mlađu partnerku Violetu N. (35), majku sedmoro dece.

Printscreen/Youtube/Radio-televizija Vojvodine
Violeta je ubijena u dvorištu kuće

U selu se moglo čuti da je Safet bio u alkoholisanom stanju kada je počinio zločin.

Violetin brat Tibi kobne večeri bio je kod sestre i zeta. Naveo je da je Safet kupio pivo i da je oko 23 otišao kod njih, popio jedno pivo, a potom otišao kući koja se nalazi nedaleko od njihove.

On je naveo da su oko 4 sata ujutru došli policajci kod njega, probudili ga i rekli mu da mu sestra leži mrtva u dvorištu njene kuće.

Prema presudi kojom je Safet prvostepeno osuđen na deset godina zatvora, on je Violetu nakon kraće svađe fizički napao u kući u kojoj su zajedno živeli i u dvorištu, tako što joj je zadao više udaraca rukama po glavi i telu. Kada je žena pala, on joj je prišao i potom je zadavio.

Printscreen/Youtube/Radio-televizija Vojvodine
Violeta je ubijena u dvorištu kuće

Inače, nakon što joj je brat otišao kući, Violeta je pozvala svoju majku Ilonu, tražeći od nje da pozove policiju jer joj je muž postao nasilan. Kada su kasnije njeni rođaci pozvali Safeta i pitali ga gde je ona, rekao je da je otišla kod Tibija, što je bio znak da nešto nije u redu.

Violeta je sedmoro dece dobila u prvom braku i ona su u trenutku ubistva živela kod njenog prvog muža u Idvoru.

Masakr u Žitištu

24sedam/Ivan Mitić/Pixabay/ rtv santos zrenjanin
Siniša je ubio petoro, a ranio 22 ljudi

U Žitištu se, podsetimo, 2016. godine dogodio stravičan zločin.

Siniša Zlatić je 2. jula te godine rafalima iz "kalašnjikova" ubio bivšu suprugu Dijanu (30), njenog partnera Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34) u bašti kafića "Makijato", a ranio još 22 osobe.

Zlatić je osuđen na 40 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike