SAV TAJ KRVAVI BANAT: Otac udavio malu Petru, Dušan se razneo bombom, Tereza ubila i kuvala muža, Siniša usmrtio petoro! (FOTO/VIDEO)

18.10.2022

18:50

0

Miloš Tot zverski pretukao svog jednoipomesečnog sina, jer ga je nerviralo što je plakao

SAV TAJ KRVAVI BANAT: Otac udavio malu Petru, Dušan se razneo bombom, Tereza ubila i kuvala muža, Siniša usmrtio petoro! (FOTO/VIDEO)
ubistva(1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Wikipedia

Banatska ravnica često je bila poprište krvavih zločina. U Vršcu su se za samo 13 dana dogodile dve nesvakidašnje tragedije. Pošto je otac malu Petru udavio u kofi vode, juče je muškarac iz Velikog Središta pretukao svoju devojku i njenu majku u nihovoj kući u Vršcu, a zatim se popeo na sprat kuće i razneo se bombom. Ovakvh i sličnih ubistava i samoubistava bilo je mnogo u Banatu i mnogi se pitaju šta se to dešava u ovom delu Vojvodine.

Zbog nedeostatka prostora nismo u mogućnosti da navedemo sve zločine. Ovo su samo neki iz različitih banatskih okruga.

Vršački krug smrti

Čitava Srbija bila je potresena zločinom koji se dogodio 4. oktobra u Vršcu. Marko Budimirović (35) u svom stanu u kanti vode udavio je svoju dvoipogodišnju ćerkicu Petru, a potom se obesio. Uprkos protivljenjima majke devojčice Suzane, Centrar za socijalni rad u Vršcu dozvolio je Marku da viđa Petru, iako je prethodno prijavljivan za nasilje u porodici.

On i supruga skoro su se razveli. Zbog toga, kao i niza drugih propusta u vezi ovog slučaja, podnete su i krivične prijave protiv radnika centra, tačnije kompletnog tima.

Samo 13 dana kasnije, Dušan Stefanović (47)  juče ujutru je u kući svoje devojke Gordane P. (48) posle svađe pretukao nju i njenu majku Dragicu P (74) petožilnim električnim kablom. Popeo se potom na sprat njihove kuće u Ulici Vase Pelagića i razneo se bombom. Pravi razlog svađe utvrdiće dalja istraga, ali su komšije rekla da misle da je reč o novcu. Od kada je nedavno izašao iz zatvora Dušan nije imao novca i zapao je u dugove.

Dušan, njegova devojka i njena majka prodavali su sveće na groblju, a sa Gordanom je inače bio u vezi dve godine. On je inače imao više krivičnih prijava za različita krivična dela. Pojedine komšije ispričale su da je Dušan bio veoma ljubomoran i da je na društvenim mrežama objavljivao da je Gordana smisao njegovog života i da ne može da živi bez nje.

Svi još pamte drugog oca Miloša Tota (30), koji je 25. juna 2020. godine zverski pretukao svog sina, inače jednoipomesečnu bebu. On je u situacijama kad je novorođenče plakalo, u više navrata zadavao mu snažne udarce šakom ruke po licu i potiljku, nanevši mališanu teške telesne povrede opasne po život. Beba je preminula 7. avgusta u Institutu za majku i dete u Novom Beogradu, a Tot je osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva svog jednomesečnog sina.

Nesvakidašnja tragedija dogodila se i 26. decembra 2019. godine, oko 23 sata, Vinogradskoj ulici u Velikom Središtu kod Vršca. Mesec dana posle razvoda J. N. ubio je svoju bivšu suprugu V. N., inače državljanku Rumunije sa odobrenim trajnim boravkom u Srbiji. Zapalio je potom kuću u kojoj je i posle razvoda braka nastavio da živi sa suprugom u istom domaćinstvu, a zatim se obesio.

Žene monstrumi iz Zrenjanina

Najmonstruozniji zločin, posle ritopečke klanice Veljka Belivuka i Marka Miljkovića svakako je ubistvo Srđana Perića (42) iz Zrenjanina. Njega je supruga Tereza (46) usmrtila nožem, a zatim njegove delove tela sekla motornom testerom, stavljala u lonac i kuvala. Plan joj je navodno bio da zatim ostatke razbaca po Zrenjaninu.

Kako su ispričale komšije i njena maloletna ćerka pakleni plan da ubije muže Tereza je skovala mnogo ranije. Deci je ispričala šta planira da uardi, a pokazala je i najlon koji je planirala da postavi.

Druga žena Stanislava M. uhapšena je 8. septembra 2020. godine u Zrenjaninu zbog sumnje da je nožem nasmrt izbola supruga Branislava M. u porodičnoj kući u naselju Baglješ i to naočigled njihove petogodišnje ćerke. Okrvavljeno telo programera iz jedne uspešne zrenjaninske kompanije Branislava M. pronađeno je tog jutra u Ulici Heroja Pinkija u Zrenjaninu. Kako saznajemo, njih dvoje posvađali su se na trotoaru ispred kuće, posle čega ga je žena nekoliko puta izbola nožem. Branislav je od povreda preminuo u zrenjaninskoj bolnici.

Krvoproliće u Žitištu

Za jedan od najtežih zločina u Banatu ali i Srbiji, godinama je važilo krvoproliće u Žitištu kod Zrenjanina. Siniša Zlatić je 2. jula 2016. godine u večernjim satima, u letnjoj bašti žitiškog kafića “Makijato” ubio pet, a ranio 22 osobe. On je rafalnom paljbom iz automatske puške ispalio čak 26 metaka i ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, zatim Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, kao i Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca. Za ovaj neverovatan zločin Zlatić je osuđen na 40 godina zatvora.

Milan Cimeša (24) iz Mihajlova, nakon burne rasprave, ubio je svoju bivšu devojku Sabinu Vida (18) iz Banatskog Dvora, tako što je nekoliko puta izbo nožem, a zatim počinio samoubistvo. Svojoj bivšoj devojci koja je bila u trećem mesecu trudnoće, Cimeša je naneo 25 uboda nožem, a izmasakrirao je i nerođeno dete. Došao je automobilom po Sabinu i odvezao je do mosta na starom Begeju. Posle zločina otišao je do mosta i bacio se pod automobil koji je u tom momentu prolazio i tako presudio sebi.

Dva zločina u Kikindi

Kriminalistička policija policijske uprave Kikinda uhapsila je Stevu Miladinova iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teško ubistvo i ubistvo. Osumnjičeni Miladinov je počinio teško ubistvo izvršio između 15. i 16. maja 2010. godine u Kikindi, tako što je čvrstim predmetom više puta udario u glavu Milorada Brkina, u njegovom dvorištu. Miladinov je potom iz Brkinove kuće odneo kosilicu za travu, bicikl i platne kartice, a policija je prilikom pretresa stana kod Miladinova, pronašla te predmete. On je 1. septembra 2009. godine u Kikindi ubio i svog tasta Pantu Velimirova, tako što mu je čvrstim predmetom zadao više udaraca u glavu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike