Otac iz pakla dovezen na saslušanje u Tužilaštvo! (FOTO)

30.03.2023

08:53

0

Jeziv slučaj otkriven je kada je Pašajlićeva partnerka došla sa polomljenim nosem i masnicama ispod oka u policijsku stanicu na Paliluli

Otac iz pakla dovezen na saslušanje u Tužilaštvo! (FOTO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Uroš Pašajlić (38), koji se sumnjiči da je svoju osmogodišnju ćerku godinama držao zatočenu u stanu na Zvezdari i tukao svoju vanbračnu partnerku Ivanu L., danas će biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

On je u pratnji policije doveden na saslušanje.

Reporter 24sedam ga je fotografisao čim je stigao, negde oko 10 sati.

Jeziv slučaj otkriven je 24. marta je kada je Ivana L. došla polomljenog nosa i sa masnicama ispod oka u policijsku stanicu na Paliluli i prijavila svog nevenčanog supruga Pašajlića za naslilje i rekla da drži svoju ćerku zaključanu godinama u stanu.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

Navela je da pet dana nije smela da izađe iz stana u Krnjači i prijavi ga, jer se plašila za svoj život. Sumnja se da je nju tih dana, nakon što je prebio, držao zatočenu u tom stanu.

Policija je odmah reagovala, otišla do stana na Zvezdari i obila ga. Stan je bio pun smeća, a devojčica je zatečena u kadi. Bila je neuhranjena i zapuštena i odvedena je u bolnicu. 

Za Urošem je raspisana potraga i uhapšen je nakon pet dana potrage u stanu svog prijatelja na Karaburmi.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

 

Na teret mu se stavljaju krivična dela Nasilje u porodici i Protivpravno lišenje slobode u odnosu na partnerku i Zapuštanje i zanemarivanje deteta i Kršenje porodičnih obaveza u odnosu na ćerku.

Odmah nakon rođenja devojčice Centar za socijalni rad je započeo postupak lišavanja roditeljskog prava oba roditelja, a nakon što je porodilište alarmiralo da oni nisu podobni da se smatraju o detetu.

U saopštenju Prvog osnovnog suda se navodi da je tužbom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenje Palilula od 05.04.2016. godine traženo da se majka deteta Nevena T. potpuno liši roditeljskog prava, a otac Uroš Pašajlić delimično u odnosu na njihovu maloletnu ćerku. Dve godine kasnije, sud je doneo pravosnažnu presudu kojom je delimično lišio roditeljskog prava tuženu majku deteta, dok je zahtev Centra u odnosu na Uroša odbijen.

Napomenuli su da navedenom presudom maloletno dete nije povereno ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava a da, kako su naveli, iz obrazloženja presude proizilazi da je rešenjem Gradskog centara za socijalni rad-Odeljenje Palilula od 13.07.2016. godine maloletnoj L. P. priznato pravo na smeštaj u ustanovu za zaštitu odojčadi, dece i omladine. 

Iz Ministarstva prosvete su naveli da devojčica nije išla ni u jednu školu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike