Kolika kazna preti ocu iz pakla koji je držao ćerku zaključanu u kupatilu: Zavisi od nekoliko stvari

30.03.2023

10:25

0

Autor: M. B.

O tome kolika mu kazna preti stručnjaci kažu da zavisi od toga šta će u narednom periodu biti dokazano

Kolika kazna preti ocu iz pakla koji je držao ćerku zaključanu u kupatilu: Zavisi od nekoliko stvari
Uroš Pašajlić zatočio i dete i partnerku - Copyright Facebook/Facebook/Urosh

Uroš Pašajlić (38), koji je uhapšen zbog sumnje da je godinama držao svoju ćerku (8) zarobljenu u stanu na Zvezdari, odnosno, zaključanu u toaletu, sumnjiči se da je počinio četiri krivična dela, a o tome kolika mu kazna preti stručnjaci kažu da zavisi od toga šta će u narednom periodu biti dokazano.

Pašajlić se sumnjiči za nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na ćerku.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić i Ivana L.

Sagovornik Telegrafa navodi da sve zavisi od toga koja od ovih dela će biti dokazana, da li će još neko delo da se doda, kao i da tek treba da se sastavi krivična prijava i da se vidi da li će neko da odogovara za saučesništvo.

- Neka maksimalna kazna, onako okvirno, koja mu preti je do 10 godina, ali opet to sve zavisi - navodi sagovornik.

Podsetimo, jeziv slučaj okriven je kada je Ivana L. otišla u policijsku stanicu na Paliluli sa polomljenim nosem i masnicama ispod oka i prijavila svog nevenčanog supruga za nasilje. U policiju je došla 24. marta, a navela da ju je Uroš pretukao pet dana ranije, ali da nije smela da izađe iz stana u Krnjači, jer se plašila za svoj život. Sumnja se da ju je Uroš tu držao zatvorenu danima. 

Ivana je policiji tada rekla i da Uroš drži godinama zaključanu svoju osmogodišnju ćerku u stanu na Zvezdari. Policija je odmah otišla na adresu, obila stan i unutra, u kadi, zatekla devojčicu. Devojčica je, inače, bila zaključana u kupatilu, a kvaka od stana, koji je bio pun smeća i iz kog se sećao neprijatan miris, bila je u sandučetu.

Facebook/Facebook/Urosh
Uroš Pašajlić

Odvedena je u bolnicu i konstatovano je da je zapuštena i neuhranjena. Devojčica nije išla u školu.

Za Pašajlićem je istog dana raspisana potraga, a uhapšen je prekjuče u stanu na Karaburmi kod svog prijatelja. Lociran je pomoću baznih stanica mobilnog telefona.

Uroš će danas biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, nakon čega će biti preduzete sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike