Krvavi Uskrs u Pomoravlju: Ljubomorni momak zbog vereničkog prstena ubio dve drugarice, pa se oprostio na Fejsbuku

04.04.2024

08:00

1

Ivanu Stojković i Biljanu Obradović ubio ljubomorni momak sa četiri hica

Krvavi Uskrs u Pomoravlju: Ljubomorni momak zbog vereničkog prstena ubio dve drugarice, pa se oprostio na Fejsbuku
Copyright Facebook

Na drugi dan Uskrsa te 2010. godine, u šumi kod šljunkare u mestu Ada pronađena su tela dve devojke, nerazdvojne drugarice. Toplica Marković (55), iz sela Krušar kod Ćuprije, ubio je 4. aprila bivšu devojku Ivanu Stojković (25) i njenu najbolju drugaricu Biljanu Obradović (18). Zbog tog zločina osuđen je na 40 godina robije. 

Ubrzo pošto su tela nađena, i ubica se na svom Facebook profilu oprostio od bivše devojke. 

- Ko god je proveo i minut s Ivanom u društvu zna koliki je ovo gubitak. Živećeš večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu - napisao je Marković, a već sutradan je uhapšen.

Foto: Fejsbuk
Status na Facebooku gde se ubica oprašta od bivše devojke

Priznao je zločin, uz reči da je bio razočaran što ga je Ivana ostavila, "a Biljana je kriva za sve".

- Ivana i Toplica su bili u vezi od njene 15. godine. Stvari su se promenile kada je upisala Stomatološki fakultet u Beogradu. Marković je ostao u selu, radio u šljunkari, i jedina ambicija bila mu je da se oženi Ivanom - pričali su meštani Krušara.

Odbila prosidbu

Sukob između Markovića i devojaka nastao je kada je Biljana drugarici pokazala fotografiju na kojoj je on sa drugim devojkama. Brucoškinju stomatologije je to pogodilo i udaljila se od njega, a zatim i raskinula. Momak je to veoma teško podneo, ali se i dalje nadao da će se predomisliti. Sumnjao je da je upravo Biljana ta koja je napravila razdor među njima. 

 
Foto: Fejsbuk
Ivana Stojković i Biljana Obradović

Ivana je, kako su ispričali, vozila očev automobil "hondu". Oko četiri sata ujutru ona je sa Biljanom krenula kući iz Jagodine. Tada su u centru sela srele Toplicu. Tražio im je da ga odvezu na posao. Marković je, navodno, izvadio prsten i zaprosio Ivanu. Odbila je. 

Revoltirani Marković je potom pucao Ivani u potiljak, jer je sedeo na zadnjem sedištu. Biljana, sa mesta suvozača, istrčala je iz vozila, ali je napadač sustigao i ranio u butinu. Potom joj je pucao u glavu.

Mirno je posle dvostrukog ubistva pešice otišao kući. Samo nekoliko sati nakon zločina, ponašao se kao da se ništa nije desilo. Bio je kod komšije i čestitao mu Uskrs. 

Porodice devojaka prijavile su policiji njihov nestanak. Tela je pronašao čovek koji kod šljunkare ima vikendicu. Vidio je automobil marke "honda" i u njemu ubijenu Ivanu za volanom, a samo nekoliko metara od nje u lokvi krvi u šumi ležala je Biljana.

Pištolj nađen u dimnjaku

Dok je trajala potraga za ubicom devojaka niko nije sumnjao u Markovića. Sve vreme je učestvovao u potrazi, raspitivao se i delovao zabrinuto, a opet hladno. Posle nađenih čaura utvrđeno je da njegov otac ima taj kalibar pištolja. To je policiju dovelo do Markovića. Pretresom kuće, pištolj je pronađen u dimnjaku, a Toplica je u džepu imao oprugu. Oružje je uzeo od oca.

Foto: Fejsbuk
Toplica Marković

Svi su bili van sebe kad su shvatili da je Marković ubio devojke. Niko nije sumnjao u njega, a najmanje porodice. 

Ivana je bila apsolvent Stomatološkog fakulteta u Beogradu, a njena prijateljica Biljana maturant gimnazije u Ćupriji. Bile su dobre prijateljice, a kuće su im jedna uz drugu. Sahranjene su istog dana, u isto vreme, na groblju u Krušaru. Na večni počinak ispratilo ih je više od 2.000 ljudi, a Biljana je sahranjena u maturskoj haljini.

Marković je posle hapšenja proveo mesec dana na neuropsihijatrijskoj opservaciji u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde su lekari utvrdili da je uračunljiv i da je bio svestan svojih postupaka prilikom dvostrukog ubistva.

Na podizanje optužnice čekalo se i zbog izveštaja Ginekološko-akušerske klinike iz Beograda, jer je Marković u istrazi izjavio da je Stojkovićeva, sa kojom se jedno vreme zabavljao, sa njim ostala trudna, ali je u februaru u toj klinici obavila prekid trudnoće. Sa klinike je stiglo obaveštenje da se Stojkovićevoj u toj ustanovi nije radila nikada nijedna intervencija, niti je ikada bila u GAK-u.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike