Stojanu se zacrnelo pred očima pa je ubio Nevenu: Suđenje za ubistvo u Ripnju krenulo iz početka

02.04.2024

13:01

0

Više javno tužilaštvo u Beogradu Ilića tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju

Stojanu se zacrnelo pred očima pa je ubio Nevenu: Suđenje za ubistvo u Ripnju krenulo iz početka
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Višem sudu u Beogradu danas je, zbog promene predsednika sudskog veća, ponovo krenulo iz početka suđenje Stojanu Iliću, povodom optužbe da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju na svirep način ubio 16-godišnju devojku Nevenu P., a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Ilić je ponovio da tada nije bio svestan toga šta radi, zbog čega je sudija konstatovao da ostaje pri ranijoj odbrani.

Njegov branilac je naveo da nije stigao da angažuje stručnog savetnika, koji bi trebalo da ispituje veštaka, zbog čega je suđenje odloženo.

Printscreen/Facebook/Stojan I.
 

Ilić je na jednom od prethodnih suđenja priznao da je ubio tinejdžerku, tvrdeći da ima psihološke probleme i da mu se u trenutku ubistva zacrnelo pred očima, kao i da ne zna kako ju je ubio.

Više javno tužilaštvo u Beogradu Ilića tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Ilić 10. aprila oko 14.30 najpre proveo neko vreme u razgovoru s porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Ilić je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Kada je ona izašla iz vozila Ilić je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom. Ubrzo nakon toga je uhapšen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike