Ceo slučaj u misterioznim brojkama! Najdramatičniji dan u životu Zorana Marjanovića: Od kafe u "Procesu" do Centralnog zatvora (FOTO/VIDEO)

22.07.2022

18:15

0

Devojka "pobesnela", Marjanović potonuo, advokati napustili sudnicu...

Ceo slučaj u misterioznim brojkama! Najdramatičniji dan u životu Zorana Marjanovića: Od kafe u "Procesu" do Centralnog zatvora (FOTO/VIDEO)
zoran marjanović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Zoran Marjanović osuđen je danas prvostepenom presudom na 40 godina robije zbog ubistva svoje supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine. Tako je današnji dan za Marjanovića postao najdramatičniji, ali i jedan od najgorih u životu. Za samo nekoliko sati, od dolaska do Palate pravde pa do hapšenja u kući u Borči, Zoran je potpuno potonuo, izobličio se i pocrneo u licu.

On je osuđen da je kobnog dana, došavši sa suprugom i ćerkom Janom na nasip u naselju u kom su živeli, počinio zločin, najverovatnije iz strasti, kada je osam puta brutalno udario Jelenu u glavu. Međutim, jasno je bilo da Marjanović nije očekivao da će biti osuđen.

Izricanje presude bilo je zakazano za 11 časova, a Zoran je sa sinom Urošem, bratom Milošem, devojkom Zoricom i timom svojih advokata sat vremena ranije seo u kafić u blizini Višeg suda u Beogradu i popio kafu. Moglo se videti da je tada bio nervozan, ali nije delovalo da se plaši presude. Izgledao je normalno, pio kafu i cupkao nogom.

U 15 do 11 oni su se iz kafića preselili u sudnicu, da čuju presudu na koju se čekalo više od šest godina. Sudija Jelena Škulić je u 11 sati počela sa čitanjem presude i njenim obrazloženjem, a onog momenta kada je izgovorila da je Zoran Marjanović kriv za ubistvo svoje supruge, u sudnici broj jedan nastao je metež.

Dvojica Marjanovićevih branilaca, Nikola Dumnić i Stefan Jokić, odmah su bez reči napustila sudnicu, nakon čega su izjavila da presudu smatraju "skandaloznom", a sadašnja Marjanovićeva devojka Zorica Mitrović obratila se tada sudijama, nakon čega je izbačena sudnice.

- Čemu su služila mišljenja veštaka koji su utvrdili da on sa ubistvom nema ništa? - pitala je ona, na šta ju je čuvarka izvela iz sudnice i rekla joj da se sabere ili će pozvati policiju sa Savskog venca.

- Pitala sam ih šta su značili veštaci tužilaštva, to nisu veštaci odbrane. Veštaci tužilaštva su nedvosmileno utvrdili da Zoran sa ovim veze nema. Zoran je viteški reagovao na presudu. Zoran je nevin, kako bi drugačije reagovao. On će svoju pravdu isterati, verovatno već u apelaciji - istakla je Zorica.  

Izricanje presude se nakon toga odužilo, a završeno je u 12 časova i 10 minuta, kada su sudnicu napustili svi prisutni. Međutim, uprkos tvrdnjama njegove devojke, na Zoranovom licu se videlo da nije očekivao ovakvu presudu i da mu je teško palo što je osuđen za Jelenino ubistvo.

Brojke koje su obeležile slučaj ubistva pevačice

Ceo slučaj ispraćen je brojevima koji se ponavljaju, a ovo je svakako jedan od slučajeva čije je suđenje najduže trajalo - šest godina. Počelo je optužnicom na 30 strana, a završilo se presudom na 40 godina zatvora. Na početku je bilo čak 15 osumnjičenih za zločin, ali je "knjiga spala na jedno slovo". Zoranova i Jelenina ćerka je imala samo pet godina kada joj je majka ubijena, a Zoran je za ovo delo u pritvoru već bio, i to 10 meseci.

S obzirom na to da sudija nije izdala nalog da se on odmah premesti u pritvor, Zoran Marjanović je pušten kući. On je tako, nakon napuštanja Višeg suda, ponovo sa istim ljudim seo u kafić "Proces". Zadržao se oko pola sata i potom, vidno neraspoložen, crnog i izobličenog lica, krenuo u porodičnu kuću u Borči.

Tamo su ga čekale novinarske ekipe sa pitanjem: "Ko je ubio Jelenu Marjanović?"

Otkud ja znam ko je ubio? Taj ne bi bio živ kad bih ja znao - rekao je Zoran i ušao u kuću da uzme stvari i sačeka policiju koja će ga odvesti prvo u policijsku stanicu, a zatim u Centralni zatvor.

Nepuna dva sata kasnije, po Zorana su došla dva džipa sa pripadnicima Interventne policije i jedno službeno vozilo u kojem je Zoran, pošto su mu stavljene lisice na ruke, odvezen iz svoje porodične kuće. On je mirno krenuo sa petoricom pripadnika Interventne jedinice i dva inspektora, dok je na pragu kuće ostala Zoranova devojka Zorica.

Prema proceduri, njemu se prvo u policijskoj stanici proveravaju svi lični podaci, a nakon toga ga odvode u Centralni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Jedan od njegovih branilaca moći će da ga poseti tek u ponedeljak.

Slučaj ubistva Jelene Marjanović je za šest godina bio prožet samo misterijama, nagađanjima, nepotpunim tvrdnjama i tajnama. Od ovog slučaja pravljen je rijaliti šou, pogotovo kad je tada okrivljeni Marjanović u jedan i ušao, a zatim je snimljena i serija.

Ipak, u obrazloženju presude Zoranu stoji objašnjeno koji su dokazi bili ključni za odluku i na osnovu čega sud tvrdi da je Jelenu ubio baš njen suprug.

S obzirom na to da je ovo prvostepena presuda, čeka se odluka Apelacionog suda, koji će je ili potvrdili ili odbaciti i vratiti slučaj na ponovno suđenje. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike