Poznato kada će Apelacioni sud odlučivati o žalbi na presudu Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene

02.03.2023

09:57

0

Autor: M. B.

Marjanović je u julu prošle godine u Višem sudu u Beogradu osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene

Poznato kada će Apelacioni sud odlučivati o žalbi na presudu Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene
Jelena i Zoran Marjanović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović/Facebook

Apelacioni sud u Beogradu zakazao je za 12., 13., 14., 15., 16., 19. i 20. jun ove godine ročišta kada će odlučiti o žalbi na presudu Zorana Marjanoviću zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči.

Marjanović je 22. jula prošle godine prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu osuđen na 40 godina zatvora. Nakon što su primili obrazloženje presude koja ima gotovo 700 strana, Marjanovićevi advokati su uložili žalbu.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu su ranije za 24sedam rekli da se neće žaliti na presudu.

O presudi će odlučivati veće od pet sudija jer je reč o teškom ubistvu i visokoj kazni zatvora, piše Telegraf.rs

Zoran odluku Apelacionog suda čeka u pritvoru.

Podsetimo, nakon što je Marjanoviću izrečena prvostepena presuda, sudija Jelena Škulić pročitala je obrazloženje presude i navela da ovo nije savršen zločin.

Navela je da je "nesumnjivo da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svestan svog zločina".

- Optuženi i žrtva su u pratnji svoje maloletne ćerke došli na nasip kobnog dana kako bi Jelena rekreativno trčala na nasipu, a da su on i ćerka otišli da šetaju. Žrtva se popela na nasip i počela da trči, ali je Zoran ubrzo krenuo za njom i sustigao je. Tada joj je naneo brojne povrede u predelu glave tupim predmetom, dok je ona bežala i pokušala da se spasi - navela je Škulić.

Dodala je da je ovo bio isplaniran zločin, jer kako je rekla, Jelena nije osećala strah da joj preti opasnost jer je bila sa suprugom i detetom.

- Treba napomenuti da je Zoran svesno ugasio telefon pre nego što je izvršio krivično delo kako bazne stanice ne bi mogle da ga lociraju u trenutku zločina - navela je Škulić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike