Ko je sve nazivan ubicom pevačice? Više od deset osumnjičenih, među njima bilo moćnika, kamiondžija, mesara i obožavatelja

23.07.2022

19:00

0

Prstom se upiralo i u roditelje Zorana Marjanovića, njegovog brata, pa čak i sina iz prvog braka

Ko je sve nazivan ubicom pevačice? Više od deset osumnjičenih, među njima bilo moćnika, kamiondžija, mesara i obožavatelja
Ilustracija - Copyright ATA Images/ Antonio Ahel/Pixabay/Facebook

Za monstruozno ubistvo u Borči 2. aprila 2016. godine, kada je ubijena pevačica Jelena Marjanović, na 40 godina zatvora osuđen je njen suprug Zoran Marjanović. On je kroz čitavu istragu bio jedini protiv koga je podignuta optužnica, međutim, pominjala su se razna imena ali nijedno od njih nije uspelo da skrene istragu sa Marjanovića.

Status osumnjičenih imalo je nekoliko osoba, a u jeku samog zločina javnost je to budno pratila. Pa je tako svaki građanin Srbije imao zasebnu teoriju o tome ko bi, osim Zorana, mogao da počini jeziv zločin, Jeleni smrska glavu i ostavi je u kanalu.

Za šest godina, koliko je trajalo suđenje, u istrazi su se kao osumnjičeni pojavljivali Jelenini navodni ljubavnici "tajkuni", kamiondžije, mesari i i obožavatelji, čamdžije, pa i biciklista koji je na kraju bio i jedan od ključnih svedoka.

Prema mišljenju Tužilaštva, na ovaj slučaj je presudom Zoranu Marjanoviću stavljena tačka, ali njegova odbrana nije saglasna i nastaviće da se bori za slobodnu, kako tvde, nevinog čoveka.

Biciklista - svedok

U prvim danima istrage u javnost je procurila informacija o misterioznom biciklisti za kojim traga policija, a koji se navodno vozio nasipom na dan kad je u kanalu pronađen Jelenin leš.

Sumnje i spekulacije da je on zapravo ubica kulminirale su kad je policija pribavila snimak sigurnosnih kamera sa objekta u okolini nasipa na kojima se vidi ovaj mladić. Utvrđeno je da je star oko 30 godina, a zatim je napravljen i foto-robot.

Ubrzo je otkriveno da je u pitanju meštanin Borče Milan Gradić, koji je nakon saslušanja u policiji pušten na slobodu. Njega je u istrazi protiv Zorana Marjanovića tužilac saslušao kao svedoka početkom novembra prošle godine.

Pixabay
 

Njegovo svedočenje je potvrdilo čak i da su dvoje ljudi koje tvrdi da je video nisu bili Jelena i Zoran, jer su bili potpuno drugačije obučeni nego što je on opisao.

Gradić ni u jednom trenutnu nije tvrdio da je video baš njih, već da su to bili dvoje ljudi, muška i ženska osoboa. Žena je imala crnu kosu, a muškarac maskirne pantalone, a to je bilo jedino što je upućivalo na njih dvoje.

Mesar i obožavalac

Nikola Marijoković, mesar iz naselja Ovča  uhapšen je na groblju Zbeg tokom 40-dnevnog pomena pevačici.

Njegovo prisustvo uznemirilo je članove porodice s obzirom na to da ga niko od prisutnih nije poznavao.Priveden je u policiju, gde je prošao poligraf, a inspektorima je kazao da je na groblje došao jer je voleo Jeleninu muziku i želeo je da joj oda počast.

Tako je se ispostavilo da je umesto ubice Nikola bio samo njen fan.

Borčanski kriminalci

Osuđivani kriminalac Nebojša Rojko Vihor, komšija Marjanovića, našao se na vrhu liste osumnjičenih kad je policija otkrila da je pobegao iz Srbije u trenutku kad su inspektori u okviru istrage ubistva došli u njegov dom.

Rojko je posle nekoliko dana uhapšen i deportovan iz BiH, a na saslušanju u policiji je kazao da je pobegao od inspektora jer je mislio da će ga poslati na izdržavanje kazne na koju je prethodno osuđen.

Zajedno s bratom je prošao poligrafsko ispitivanje, a potom je upućen na izdržavanje kazne.

Kamiondžija iz Nemačke

Teorija o ubici kamiondžiji usledila je nakon što je beogradska policija navodno dobila zamolnicu od kolega iz Nemačke da im se dostavi kompletna dokumentacija o Jeleninom ubistvu.

Navodno je jedna žena ubijena u Nemačkoj, a druga u Austriji po gotovo identičnom modelu kao pevačica u Borči. Osumnjičen je vozač kamiona koji je žrtve presretao na trčanju i ubijao tupim predmetom.

Ipak, teorija nije zaživela, niti su se istražni organi kasnije njome bavili.

Lokalne čamdžije i ribari s Dunava takođe su bili osumnjičeni, ali je sve protiv njih brzo odbačeno. A tu je bio i meštanin Borče koji je inspektoru zapao za oko i to nakon što je Zoran Marjanović kazao policiji da ga je sreo na nasipu dok je čekao suprugu, koja je otišla da trči.

U pitanju je Kanis Veselinović, poznat među meštanima i kao Buca i Sarajlija. On je takođe podvrgnut poligrafskom testiranju, koje je prošao.

Najveća afera - moćni ljubavnik

Iako je porodica Marjanović tvrdila da je Jelena bila uzorna snaja i verna supruga, Vladimir Marjanović je nakon hapšenja sina optužio Jelenu da je bila u vezi „s jednim beogradskim tajkunom“.

Teorija o preljubi, ali i tajkunu ubici je odbačena. Međutim, mnogi stručnjaci, pa čak i političari su uparili prstom u biznismene i druge političare, ali je sve brzo označeno kao izmišljotina.

Prstom se upiralo i u roditelje Zorana Marjanovića, njogovog brata, pa čak i sina iz prvog braka, ali je on ostao kao jedini optužen.

Većina teorija, kao i motiva i samih osumnjičenih rešavana je na poligrafskom ispitivanju koje je i sam Zoran prošao. Međutim, sud je juče jasno obrazložio zbog čega je on taj koji je počinio ubistvo.

Sledeći korak je da njegova odbrana uloži žalbu, pa da se sačeka odluka Apelacionog suda. Alepacija može da potvrdi ili preinači presudu koja je doneta i tako je vrati na ponovno suđenje. To bi značilo da se suđenje za pevačicino ubistvo može odužiti i na još pet godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike