Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ranka Eskobara: Stefan i Luka zanemeli pred sudijom

14.03.2023

12:52

0

Autor: 24sedam

Dvojica uhapšenih su saslušani juče u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ranka Eskobara: Stefan i Luka zanemeli pred sudijom
Copyright Foto:MUP Srbije

Osumnjičenima za ubistvo u Rušnju Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvora ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (35) iz Kraljeva, osumnjičenima za teško ubistvo Ranka R. (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta.

U istoj akciji sa njima je uhapšena i maloletna devojka, kojoj je takođe određen pritvor.

Foto:MUP Srbije
 

Pritvor je određen i za dvoje državljana BiH, koji se nalaze u bekstvu, a tužilaštvo je tražilo da se raspiše poternica za njima. Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Dvojica uhapšenih su saslušani juče u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Printscreen
 

- Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, odnosno on je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću - navodi se u saopštenju.

Snimci sigurnosnih kamera i svedočenje očevidaca protvrđuju da su napadači nosili hirurške maske preko lica, a pošto su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice zapucali su i ispalili više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Printscreen
 

R.R. je pobegao u kafić, za njim je ušao osumnjičeni Stefan i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu - navodi se.

Nakon ubistva oni su pobegli sa lica mesta automobilom koji su kasnije zapalili.

24sedam
 

Ubijeni Ranko zvani Eskobar sahranjen je na beogradskom groblju Orlovača, gde su se brojni prijatelji i članovi porodice oprostili od njega.

Sahrani su prisustvovali i bivši košarkaš Miladin Kovačević i advokat Aleksandar Zarić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike