"Jasenovac" u Specijalnom sudu: "Belivuk je rešio Radojevića, a ja sam uzeo nož i odvojio glavu!" Jezivi iskaz od koga se prevrće želudac

24.02.2023

11:50

0

Autor: Lj.K.

Radojević ubijen jer se po mišljenju klana promangupisao

"Jasenovac" u Specijalnom sudu: "Belivuk je rešio Radojevića, a ja sam uzeo nož i odvojio glavu!" Jezivi iskaz od koga se prevrće želudac
Belivuk i Miljković optuženi za ubistvo Zdravka Radojevića - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MUP

Uznemirujuće svedočenje Bojana Hrvatina, svedoka okrivljenog koji danas iznosi sva svoja saznanja o ubistvima Belivukovog klana, u kojima je i sam učestvovao, nastavljeno je iskazom o ubistvu Zdravka Radojeviča, koji je na prevaru, kao i predhodne žrtve, namamljen u kuću strave u Ritopeku, a zatim svirepo likvidiran.

- Za Zdravka Radojevića sam prvi put čuo na izdržavanju kazne od MIloša Budimira, braća Budimir su prodavala drogu za njega, on je bio navijač Zvezde, i planirao je da mu se revanšira. Posle ubistva Vukićevića, braća, Miljković i Belivuk odlaze u Tursku, i Miloš me je pitao da li hoću da odem da pogledam da li oko Radojevićeve kuće ima kamera, da mu se postavi eksploziv. Poslao mi je sliku njegovog "mercedesa", ali mi je posle pisao da se odustaje. Kada su se vratili sa mora, rekli su mi da su saznali da se Zdravko povezao sa Crnogorcima, da se promangupisao, da juri Marka Budimira i da ne može da ga nađe ali da će se revanširati ženi i deci. To je nas iznerviralo, jer smo radili profesionalno, između sebe, nismo dirali porodice - nastavio je izlaganje u sudu o pripremama ubistva Zdravka Radojevića.

Njegova uloga je, kako je naveo, bila da napravi lažni sudar kod Laste da bi se proverilo da li Radojevič ima pratnju.

Zveri ogladnele pre klanja

- Nebojša Janković ga je sačekao belim "renoom", a Radojević je trebao da dođe "pasatom". Kasnio je i Marko Budimir je komentarisao da je ceo život neodgovoran. Kada je stigao, otišao je sa Jankovićem, mi smo izazvali lažni sudar ali nikoga nije bilo. U kući su Radojevića čekali Belivuk, Miljković, Lalić, Draganić i Miloš Budimir - ispričao je Hrvatin, navodeći da je tada otišao sa Markom Budimirom da kupe hranu i kombinezone i da su se potom vratili u kuću.

-  Zatekao sam na spratu Miljkovića koji sedi pored Radojevića i Miloša Budimira koji priča nešto sa njim. Dok sam ja bio u kući, niko ga nije prstom takao. Rečeno mu je da je najbolje prošao od svih koji su došli u kuću. Savadali su ga tako što su Belivuk i Miljković izleteli iz dečije sobe. Bila je anegdota da su se zaglavili na vratima jer su krenuli u isto vreme. Stavljen je na krevet, vezane su mu ruke. Janković i Draganić su došli sa fantomkama, dali mu da napuni okvir sa municijom, da ga ispipa i taj pištolj je bio za to da se radi lažno pucanje na kuću Budimira - ispričao je Hrvatin.

Vadili unutrašnje organe

Naveo je da su Zdravka spustili na zemlju.

- Belivuk je pitao "braćo ko će da ga reši", a Marko je rekao da ne može. Belivuk je prišao i jednim preciznim udarcem ubio Radojevića sekirom. Mene je pitao da li hoću da nastavim, ja sam uzeo nož i odvojio glavu - isričao je jezive detalje ubistva, navodeći da je tada ušao Draganić i bio šokiran jer nisu postavili najlon.

Zatim je opisao kako su Radojevićevo telo isekli da bi mogli da ga samelju u mašini za meso.

- Odvojili smo glavu sa strane, onda udove, vadili unutrašnje ograne, karlični deo. Kada smo krenuli, napunili prvo korito, ušli su i Draganić i Janković i uporedo krenuli da melju dok smo mi obrađivali ostatke.

Ostatke Zdravka Radojevića su, takođe, prosuli u Dunav kod Ritopeka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike