Novi vođa "škaljarskog klana" u čitulji ubijenom kumu prozvao uhapšenog Šarića: "Jedan sitni kobasičar zalepi ti etiketu Eskobar!"

13.03.2023

12:21

0

Boban Baćović u oproštajnoj poruci ubijenom Radoševiću naveo da neće dozvoliti da ga blate

Novi vođa "škaljarskog klana" u čitulji ubijenom kumu prozvao uhapšenog Šarića: "Jedan sitni kobasičar zalepi ti etiketu Eskobar!"
Boba Baćović u čitulji prozvao Darka Šarića - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Opraštajući se u čitulji od Ranka Radoševića, koji je u četrvtak likvidiran na benzinskoj pumpi u Rušnju, njegov kum u prvoj rečenici napisao je da ga više od rastanka boli to što mu je jedan "sitni kobasičar zalepio etiketu Eskobar".

Po svemu sudeći, kum Boban Baćović, vođa "nikšićkog klana", za koga se navodi da je jedan od najmoćnijih crnogorskih šefova podzemlja, i da je stao na čelo "škaljarskog klana" posle ubistva Jovice Vukotića, mislio je na uhapšenog Darka Šarića, koji je u međunarodnoj akciji "Balkanski ratnik" označen kao vođa najmoćnijeg klana za prekookeanski šverc kokaina.

Šarić se posle višegodišnjeg bekstva predao srpskim pravosudnim organima 2014. godine i u pritvoru čekao ishod za dva suđenja - šverc kokaina i pranje para od trgovine narkoticima.

Čak je prošle godine bio nakratko pušten u kućni pritvor, ali je potom ponovo uhapšen zbog sumnje da je iz pritvorske jedinice Specijalnog suda oformio organizovanu kriminalnu grupu za šverc droge i druga teška krivična dela.

Tokom višegodišnjeg istraživanja lika i dela Pljevljaka Darka Šarića, pojavile su se informacije da su njegovi rani radovi bili vezani za krađe kobasica, što je kum ubijenog Radoševića i apostrofirao u oproštajnoj poruci.

24sedam
Kum Boban se oprostio od ubijenog Ranka

Šariću je, navodno, dosije u policiji otvoren 22. maja 1991. godine, kada je imao samo 21 godinu. Tada je sa drugom iz rodnog mesta, Pljevalja, iz lokalne prodavnice ukrao čajne kobasice, sudžuk, salamu, eurokrem, suva rebra, slaninu i oko 400 paklica cigareta.

Od kuma se Boban Baćović oprostio rečima:

"Više od rastanka s tobom boli me što ti je jedan sitni kobasičar zalepi etiketu Eskobar. Zna se da je to gnusna laž i ne dozvoljavam da odeš kao takav. Svi znaju da si jedan od najpoštenijih ljudi što su hodali ovim našim zemljama!!! Ponosan sam na tebe kao i svi što su imali čast da te upoznaju! Brate moj, budi mi spokojan i ne brini za našeg Maku. Nije sam! Znam da si gore već u nekim najboljim, najbržim nebeskim kočijama, kao što si uvek bio. Zbogom, rođeni moj!"

Inače, Ranka Radoševića optuženi Šarić je pominjao na svom suđenju, kada je izjavio da svedok saradnik Nebojša Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara. Ubijeni Radošević biće sahranjen danas na groblju Orlovača u Beogradu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike