Zoranu Marjanoviću zabranjeno da viđa ćerku: Mala Jana pati i želi da poseti oca!

26.11.2022

19:56

0

Zoranov brat Miloš Marjanović, koji je postao staratelj bratanice, napisao molbu sudu da dete poseti oca

Zoranu Marjanoviću zabranjeno da viđa ćerku: Mala Jana pati i želi da poseti oca!
Jelena i Zoran Marjanović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović/Facebook

Ćerka nije videla Zorana Marjanovića četiri meseca, otkako je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene (33). Navodno, detetu nije dozvoljeno da poseti oca, a u Višem sudu u Beogradu tvrde da nisu dobili ćerkinu molbu da poseti Zorana, iako je taj zahtev podnet još 24. novembra.

Zoran Marjanović i njegova ćerka su se, inače, poslednju put videli 22. jula ove godine, kada je on, posle izricanja presude, iz Višeg suda u Beogradu nakratko otišao kući da uzme stvari, nakon čega je odveden u pritvor.

Zoranov brat Miloš Marjanović, koji je u međuvremenu postao staratelj bratanice, po savetu advokata je sačekao da tužilaštvo i odbrana dobiju pisani otpravak presude u vezi sa zločinom u Borči, i da tek onda napiše molbu sudu da dete poseti oca.

U molbi je Miloš, kao njen staratelj i zastupnik, napisao:

"Ovim putem vas molim kao staratelj maloletne devojčice da joj odobrite stalnu dozvolu za posetu njenom ocu Zoranu Marjanoviću. Imajte u vidu da ona svakodnevno izražava veliku želju da viđa i posećuje oca, kog nije videla više od četiri meseca, zbog čega posebno pati, te insistira da ga viđa".

Odbijanje bez objašnjenja

Međutim, Viši sud je već sutradan, 25. novembra, na svom sajtu, u odeljku gde se prati tok predmeta, saopštio da se molba Miloša i bratanice odbija, bez ikakvog objašnjenja.

U Višem sudu je nezvanično rečeno "da njima nikakva molba nije stigla, a i da jeste, o tome najpre treba da odluči Centar za socijalni rad".

Zoran navodno nije napravio nijedan incident u zatvoru, te njegovo ponašanje ne može da bude kočnica da vidi ćerku.

Devojčica, podsetimo, redovno piše pisma ocu, u kojima mu poručuje da jedva čeka da ga vidi, a jedno takvo pismo je objavljeno u septembru:

Nedostaje joj otac

"Tata, mnogo sam tužna, jer mi nedostaješ. Jedva čekam da te vidim i zagrlim. Ja sam dobro i ništa ne brini. Počela mi je škola i obećavam ti da ću biti najbolji đak! Svi smo dobro i stalno mislimo na tebe. Dok te ne budem videla, stalno ću ti pisati pisma, a nadam se da će te pustiti da i ti meni napišeš neko. Volim te najviše na svetu..."

Zoran Marjanović je, inače, 22. jula osuđen na 40 godina zatvora za teško ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči. Sudija Jelena Škulić je u presudi istakla da je "nesporno dokazano da je Zoran ubica".

- Ne postoji savršen zločin. Sud stoji pri čvrstom uverenju da je Marjanović na svirep i podmukao način ubio suprugu, pri čemu je to unapred planirao. To je jednoglasna odluka petočlanog veća - rekla je, između ostalog, sudija Škulić.

Odluku o stalnom starateljstvu doneće radnici Centra za socijalni rad, najverovatnije nakon pravosnažne presude Zoranu Marjanoviću.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike