Malom Badži Apelacija sudi za pljačku kuće Saše Popovića: Generalov sin negira da je iz kuće ukrao vredan nakit i satove

01.03.2023

15:12

0

Autor: Lj.K.

Uvažena žalba Stojčićevog branioca na prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na četiri godine

Malom Badži Apelacija sudi za pljačku kuće Saše Popovića: Generalov sin negira da je iz kuće ukrao vredan nakit i satove
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pretres protiv Vojislava Stojčića, sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže poznatog kao Mali Badža, održan je u Apelacionom sudu u Beogradu, nakon odluke da se uvaži žalba na prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na četiri godine zbog pljačke.

Badžinom sinu sudi se za pljačku porodične kuće Saše Popovića, u to vreme vlasnika "Grand produkcije", i njegove supruge Suzane, na Bežanijskoj kosi, u martu 2018.godine.

Mali Badža je u januaru 2020. godine, odlukom Trećeg osnovnog suda u Beogradu, osuđen na četiri godine zatvora.Odbrana je zahtevala oslobađajuću presudu tvrdeći da nema dokaza da je Stojičić počinio delo za koje se tereti.

Sam Stojčić tvrdio je da nikada nije bio u kući Popovića i da ih nije pokrao. Naveo je da je tog dana bio na jednom dečijem rođendanu u igraonici, da mu je "sve namestila policija zbog oca" i "da su mu podmetnuli dokaze". 

Ipak, tužilaštvo je ostalo dosledno u svojim tvrdnjama da je Stojičić iz kuće Popovića, dok su bili odsutni, odneo satove i nakit čija je vrednost procenjena na više od 12 miliona dinara.

On je, navodno, 8. marta 2018. preskočio ogradu i ušao u dvorište, a zatim i u kuću Popovića, koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga. Potom se, prema navodima optužnice,  popeo na sprat, izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, iz sefa uzeo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Stojičić je poslednji put hapšen 2011, takođe zbog krađa, i tada je osuđen na 18 meseci zatvora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike