Srbin nevin osuđen na robiju u Italiji: Pljačku vile i ranjavanje dečaka su mu stavljali na teret! (FOTO)

19.02.2023

13:12

0

Autor: J. S. J.

Jedina koja je bila uverena u njegovu nevinost bila je advokat Fabijana Trelja

Srbin nevin osuđen na robiju u Italiji: Pljačku vile i ranjavanje dečaka su mu stavljali na teret! (FOTO)
Copyright poliziadistato.it

Nikola K. (30) je prvostepeno osuđen na 12 godina zatvora za oružanu pljačku vile u blizini Verone 2013.godine. Tom prilikom je ranjen i jedan mladić. On je sada oslobođen optužbi jer se ispostavilo da je tog dana zaista i bio u Srbiji, kako je ranije tvrdio.

Ovaj Srbin je u italijanskom zatvoru boravio, ni kriv ni dužan.

-Varate se, nisam ja razbojnik kojeg tražite, nisam ja pucao u tog dečaka, ja ne mogu biti krivac za pljačku u vili  jer sam te noći bio u Srbiji na proslavi Nove godine - govorio je u više navrata Nikola, koji je poslednjih 10 godina pokušavao da dokaže svoju nevinost.

Jedina koja je bila uverena u njegovu potpunu nevinost bila je advokat Fabijana Trelja, piše list "Corriere del veneto."

Osuda pa oslobađajuća presuda

Profimedia
 

 

"Moj klijent", podseća advokat, "uvek se izjašnjavao kao žrtva greške prilikom identifikacije. U trenutku pljačke koju je izvršila grupa kriminalaca u noći 3. januara 2013. godine Nikola K. je bio u inostranstvu, u svojoj rodnoj zemlji, da bi proslavi dolazak nove godine."

Nažalost, Srbin je u zatvoru bio godinu dana pre nego što je prvostepeno osuđen na 12 godina zatvora.

-Ova presuda je doneta 28. februara 2019. godine i od tada je trebalo još 4 godine da bi slučaj dospeo do Apelacionog suda. Drugostepena instanca je potpuno preokrenula prvostepenu presudu“, objasnila je advokatica Trelja i dodaje:

 -Pokazali smo da je u pitanju greška u prepoznavanju, moj klijent nije imao nikakve veze sa tim, čak nije bio ni u Italiji u vreme događaja“. Veoma su ozbiljne optužbe za koje je Nikola K.  optužen: zajedno sa trojicom saučesnika (svi već osuđeni). Oni su  upali u vilu u Gazolu kod Verone, ranivši tada 19-godišnjeg Frančeska Ambrozija. ada ćemo tražiti odštetu za nepravedan pritvor - najavila je advokatica

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike