Estrada na meti kriminala: Senidu hteli da poliju kiselinom, Breni oteli sina, Acu Lukasa ranili, Vuka Moba upucali!

30.01.2023

19:45

0

Autor: M. Brkić

Brena i Boba platili su kriminalcima milionski otkup za otmicu Stefana Živojinovića

Estrada na meti kriminala: Senidu hteli da poliju kiselinom, Breni oteli sina, Acu Lukasa ranili, Vuka Moba upucali!
Estradne ličnosti bile su pljačkane, pretučene, upucane, otete... - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Kriminalna grupa Admira Arnautovića Šmrka, menadžera repera Džale Brata i Bube Korelija planirala je, kako se sumnja, napad na pevačicu Senidu Hajdarpašić, poznatu pod umetničkim imenom Senidah, stoji u izveštaju sarajevske policije. Više njenih kolega bilo je napadano - neki od njih su bili pljačkani, pretučeni, upucani, oteti...

Bivši vlasnik i direktor produkcijske kuće "Grand" Saša Popović našao se na meti pljačkaša 2017. godine, Brenin sin Stefan Živojinović je otet 2000. godine kao osmogodišnjak, Aca Lukas je ranjen u nogu 2009. godine, reper Vuk Mob je upucan ispred jednog beogradskog splava 2016. godine.

Planirali da Senidu poliju kiselinom?!

ATAImages/ G.G.
Senidah

MUP Kantona Sarajevo objavio je izveštaj u vezi sa akcijama iz prethodne godine, u kojem se navodi da su Admir Arnautović Šmrk i njegova grupa planirali sve preko Skaj aplikacije i putem nje “podstrekivali njima poznata lica da izvrše fizički napad na pevačicu Senidah tokom njenog boravka u Sarajevu ili na drugim lokacijama koje bi bile pogodne za izvršenje".

Dalje se navodi kako su planirali da je “prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu, svesni da će istoj na takav način naneti teške telesne povrede ili joj zdravlje teško narušiti, odnosno ugroziti građanski mir, što su i hteli".

U izveštaju se navodi i da bi, shodno navedenom, grupa počinila krivično delo Nasilničko ponašanje i Nanošenje teških telesnih povreda, prema Krivičnom zakonu BiH.

Šmrk je uhapšen u septembru prošle godine u akciji Bumerang, nakon što je razotkriven preko "Skaj" aplikacije. Policija je tada izvršila pretres nekoliko lokacija i tom prilikom izuzela je dokumente, dva motocikla, određeni broj luksuznih motornih vozila, uključujući i blindirana vozila.

Arnautović je na saslušanju u tužilaštvu negirao sve što mu se stavlja na teret. 

Admir Arnautović Šmrk je, osim Džali Bratu i Bubi Koreliju, menadžer još nekoliko pevača iz grupe kojoj je pripadala i Senidah i otac je poznatog repera Inasa.

Badžin sin opljačkao Popovića

ATAImages/ A.A.
Saša Popović i Suzana Jovanović

Porodična kuća Saše Popovića i Suzane Jovanović na Bežanijskoj kosi opljačkana je u martu 2018. godine, kada su iz njihove kuće odneti satovi nakit u vrednosti većoj od 100.000 evra. 

Nekoliko meseci kasnije uhapšen je osumnjičeni Vojislav Stojčić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže. On je na saslušanju u tužilaštvu negirao pljačku i rekao da mu je "sve namestila policija zbog oca", kao i da su mu dokazi podmetnuti. 

Popović i njegova supruga svedočili su u istrazi koja je sprovedena protiv Stojčića, a bivši vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Đaniju ukrali "roleks", Radi Manojlović obili auto...

I pevačice Rada Manojlović i Vesna Zmijanac kao i njihov kolega Radiša Trajković Đani našli su se na meti lopova.

Radi Manojlović su pre nekoliko godina razbojnici obili automobil i iz njega ukrali radio i tri haljine, a šteta je prema pisanju medija iznosila oko 2.000 evra.

Dom Vesne Zmijanac na Bukulji opljačkali su radnici koje je plaćala da ga čuvaju, a šteta koju su naneli je iznosila 10.000 evra.

Folk pevač Radiša Trajković Đani bio je pretučen i opljačkan nasred ulice, kada je izašao da preparkira automobil. U tom trenutku su ga presrela dva nepoznata muškarca, koja su ga, prema pisanju medija, pretukla i ukrala mu skupoceni sat vredan 2.000 evra.

Ubrzo je protiv Stojčića Treće osnovno javno tužilaštvo podiglo optužnicu, kojom se teretio da je 8. marta 2018. godine preskočio ogradu visine oko dva i po metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga. Potom se, prema optužnici, popeo na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Komisionim veštačenjem vrednost satova i nakita je procenjena na 12.613.800 dinara.

Stojčić je prvostepeno osuđen u januaru 2020. godine na četiri godine zatvora za krivično delo teška krađa.

Aca Lukas upucan u nogu

ATAImages/Antonio Ahel
Aca Lukas

Pevač Aleksandar Vuksanović poznat kao Aca Lukas upucan je u nogu u februaru 2009. godine, na parkingu ispred zgrade u kojoj živi na Novom Beogradu.

Mediji su tada pisali da je Lukas ranjen u trenutku kada je izlazio iz zgrade, ali pre nego što je ušao u svoj automobil "porše kajen", napadač u crnoj jakni sa kapuljačom i tamnim pantalonama izvadio je pištolj i ispalio hitac u asfalt, a zatim i u Lukasovu desnu natkolenicu, a onda pobegao. 

Lukas, koji je tada zadobio prostrelnu ranu desne butine, uspeo je da se vrati u stan, a Hitnu pomoć pozvao je jedan od njegovih suseda koji je, kako je ispričao za medije, čuo pucnje i pratio trg krvi do Acinog stana.

Pevač je mesecima nakon incidenta hodao sa štakama, a tada je bio angažovao i obezbeđenje.

Prema pisanjima medija, osumnjičeni za ovaj napad uhapšen je nakon nekoliko nedelja. Prema istim informacijama, navodno, Lukas je od ranije poznavao napadača. 

Vuk Mob upucan ispred splava

ATAImages/ Antonio Ahel
Vuk Mob

Reper Vukadin Gojković, poznatiji kao Vuk Mob, Miloš Stevanović, majstor za tetovaže, i njegova devojka Jovana Đ. ranjeni su ispred splava na Novom Beogradu.

Napad se dogodio oko 2.30 sati 16. juna 2016. godine, a napadač je na njih ispalili ceo šaržer. Stevanović je pogođen sa 12 metaka, Vuk Mob je upucan u stopalo, a devojka je zadobila prostrelnu ranu na nozi.

Incidentu je prethodila svađa između repera i tatu majstora s dvojicom muškaraca na splavu. Obezbeđenje ih je izbacilo napolje, nakon čega je došlo do pucnjave.

Vuk Mob je nekoliko sati kasnije oglasio na društvenim mrežama.

- Još uvek živ! Hvala svima na podršci, volim vas i molim se za mog brata Šomija - napisao je Vuk iznad svoje fotografije u bolničkoj postelji.

Brenin sin otet sa osam godina

Antonio Ahel/ATAImages
Lepa Brena i Slobodan Živojinović

Sin pevačice Lepe Brene i bivšeg tenisera Slobodana Bobe Živojinovića, Stefan Živojinović, kidnapovan je 23. novembra 2000. godine.

Tada osmogodišnji dečak kidnapovan je ispred porodične kuće na Bežanijskoj kući i držan pet dana.

Otmičari su od Brene i Bobe tražili otkup od dva i po miliona tadašnjih maraka. Poručili su im da će, ukoliko ne dobiju taj novac, iskasapiti dečka, pa će roditelji za telo morati da plate duplo više, pisali su mediji.

Brena i Boba kontaktirali su policiju i BIA i pregovarali sa otmičarima, i na kraju uspeli da spuste cenu na sumu koju su mogli da plate, a otmičari su Stefana ostavili na Kalemegdanu, kod Zoološkog vrta, naveo je nekadašnji nekadašnji šef Uprave kriminalističke policije Mile Novaković.

Stefan je za medije pre nekoliko godina otkrio kako se tada osećao.

- Plašio sam se da će mi to biti poslednji dani u životu. Nisam otišao na letovanje pa da budem opušten. Imao sam samo osam godina, ali sam bio veoma svestan opasnosti. Osećao sam neopisiv strah. Tu si, gde si, ne znaš šta će biti. U jednom trenutku sam se samo pomirio sa situacijom jer sam shvatio da ne mogu ništa da promenim - rekao je Stefan.

Pre nekoliko godina je Bojan T., lični kurir Dušana Spasojevića Šiptara, rekao da iza svega stoji Sredoje Šljukić Šljuka, vođa "zvezdarskog klana" kojeg su ubili "zemunci" 2002. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike