Ikonopiscu za brutalno ubistvo bake odbijene sve žalbe: Masakrirao ju je jer je uzeo drogu „dži“ za agresiju!

01.03.2023

14:01

0

Autor: Lj.K.

Grahovac nije negirao zločin, ali je na sudu ispričao da je u detinjstvu zlostavljan i silovan

Ikonopiscu za brutalno ubistvo bake odbijene sve žalbe: Masakrirao ju je jer je uzeo drogu „dži“ za agresiju!
Vladan Grahovac osuđen za teško ubistvo - Copyright Facebook/Vladan Grahovac

Vladan Grahovac (29) iz Raške robijaće 35 godina jer je Vrhovni kasacioni sud odbio kao neosnovan zahtev za zaštitu zakonitosti njegovog branioca advokata Predraga Stefanovića protiv pravnosnažne presude Apelacionog suda u Nišu kojom mu je izrečena ovolika kazna zbog teškog ubistva Nišlijke Jelice Tatarovski (82).

Apelacioni sud je 20. septembra 2022. godine usvojio žalbu javnog tužioca izjavljenu na prvostepenu presudu Višeg suda u Nišu donetu 25. marta iste godine, kojom je Grahovcu zbog svirepog zločina izrečen zatvor od 30 godina, i povećao mu kaznu za još pet godina.

Advokat Stefanović  podneo je vanredni pravni lek na pravnosnažnu presudu Apelacionog suda u Nišu jer je , kako je tada kazao “u petočlanom veću Apelacionog suda koje je odluku donelo, učestvovalo troje sudija koje je u nekoliko navrata odlučivalo o žalbama na rešenje prvostepenog suda o produženju pritvora i tom prilikom se upuštalo u ocenu dokaza u smislu postojanja opravdane sumnje da li je Grahovac učinio delo za koje se tereti”.

 

Prostituisao se sa bogatom klijentelom

 Grahovac nije sporio zločin, naglasivši da “forenzičke dokaze ne može da ospori”, ali se branio da se navodno ničega ne seća jer je kobnog dana uzeo drogu „dži“ i alkohol. On je pred sudom negirao i da je od starice uzeo bilo kakav novac i objasnio da su 760 evra koji su pronađeni kod njega zarađeni protituisanjem, prodajom slika i radom na građevini!?

 - Ugledni ljudi sa kojima sam bio u vezi, lekari, arhitekte i drugi, bili su spremni da učine sve da bi bili sa mnom tako da su me snabdevali drogom u dovoljnim količinama. Sve što se desilo je emicionalni duh prošlosti, zbog pokušaja suicida koji mi nisu išli od ruke, batinanja i silovanja u periodu kad sam bio dečak, zbog čega je sve moralo negde da se ispolji - rekao je on.

Jelica Tatarovski ubijena je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine u svom stanu kada joj je Grahovac zadao 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem, pa je ispoljena bezosećajnost i svirepost prilikom tog čina bila razlog što mu je kazna povećana. Tužilaštvo je tvrdilo da je motiv ubistva koristoljublje jer je u Grahovčevom stanu u Beogradu, prilikom hapšenja pronađeno 760 evra  koji su po navodima javne tužbe, ukradeni od žrtve.

Grahovac nije negirao da je kobnog dana došao iz Beograda u Niš, te da je staricu izmasakrirao, negirajući da ju je pokrao. 

Braneći se pred sudom, on je ispričao da ga je u mladosti otac brutalno prebijao, a njegov prijatelj i silovao kada je imao pet godina te da se zbog trauma se odao alkoholu, drogama i prostituciji.

Kada je saznao da je HIV pozitivan krenuo je u Niš da se vidi sa bivšim partnerom i drugaricom ali su ga odbili, pa se napio i navodno uzeo drogu „dži“ koja izaziva agresiju. Zbog toga je hteo da skoči sa solitera, ali je onda izgubio pamćenje, a sledeće čega tvrdi da se seća je da je u autobusu ka Beogradu sa zamotanom rukom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike