Ikonopisac koji je ubio staricu iz Niša: "Šteta što ne postoji eutanazija, to je jedina prava kazna za mene"

30.03.2021

12:50 >> 15:02

0

Presuda će biti izrečena 2. aprila u 10 časova

Ikonopisac koji je ubio staricu iz Niša: "Šteta što ne postoji eutanazija, to je jedina prava kazna za mene"
vladan grahovac - Copyright Vladan Grahovac Facebook

“Kriv sam grize me savest, krv je na mojim rukama. Sanjam Jelicu Tatarovski koja mi u snu oprašta monstruozno delo koje sam počinio. Šteta što ne postoji eutanazija, jer bi to bila jedina prava kazna za mene.”

Ovim rečima u završnoj reči sudu se obratio Vladan Grahovac koji je optužen da je iz koristoljublja počinio teško ubistvo starice iz Niša, prenosi Blic.

Zamenik Višeg javnog tužioca u Nišu Andrija Ivić zatražio je u završnoj reči da sud Grahovca oglasi krivim i kazni najstrožom kaznom od 40 godina zatvora po zakonu koji je tada važio. Advokat Jelena Arsić, branilac Grahovca, zatražila je da se oslobodi optužbe za koristoljublje i proglasiti neuračunljivim i izrekne mu meru čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi.

Presuda će biti izrečena 2. aprila u 10 časova.

Pročitajte još

Ubistvo se desilo u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2020. godine na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu u stanu nesrećne žene. Grahovac, koji je ranije živeo u toj zgradi dok je studirao u Nišu, znao je da Jelica živi sama pa je pokucao na njena vrata. Odgurnuo je na pod kada ih je otvorila, a onda je iz ranca potegao nož dužine sečiva 21 centimetar i čekić kojima je nesrećnoj ženi naneo stravične povrede, usled kojih je umrla u najgorim mukama.

– U hodniku stana, od ulaznih vrata stana do ulaza u dnevnu sobu, nožem joj je naneo 26 ubodnih rana u predelu glave, lica, grudnog koša, leđa i vrata, posekotine u predelu glave, lica, grudnog koša, ramena, podlaktice i šake. Čekićem ju je više puta udario i naneo joj osam razderno nagnječnih rana, nagnječine kože leđa u slabinskom predelu i na desnoj bočnoj strani vrata, udario pesnicom, stopalom i pritiskom i stezanjem prstima šaka naneo joj krvne podlive kože u predelu lica, grudnog koša, ruku, sedalnog predela i nogu – stoji u optužnici VJT u Nišu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike