Šok svedočenje ubice: "Nisam živeo od ikona, nego od prostitucije!" Klijenti mu bili lekari, arhitekte, inženjeri...

15.12.2021

13:36

0

Autor: 24sedam

Grahovac je nožem i čekićem naneo Jelici Tatarovski 26 lakih i teških povreda

Šok svedočenje ubice: "Nisam živeo od ikona, nego od prostitucije!"  Klijenti mu bili lekari, arhitekte, inženjeri...
Copyright Vladan Grahovac Facebook

Vladanu Grahovcu (30), ikonopiscu iz Raške, danas je počelo ponovo da se sudi u Višem sudu u Nišu za ubistvo Jelice Tatarovski (82), za koje je već osuđen na 30 godina zatvora.

On je još jednom priznao krivicu, ali je rekao da se ne seća trenutka kada je iz stana uzeo novac.

- Novac sam zarađivao prodajući slike, na građevini i od prostitucije. Imao sam priličan broj ljubavnika u Beogradu. To su sve ugledni ljudi, lekari, arhitekte, inženjeri... Oni su mi davali novac samo da bih bio sa njima. Kajem se zbog svega. Bez obzira što oštećeni iz njene familije ne veruju u to, iskreno mi je žao. Ja sam sa Jelicom imao simpatičan odnos dok smo živeli u toj zgradi. Pomagao sam joj, koliko sam mogao - rekao je Grahovac danas na suđenju.

Pre toga, zamenik tužioca je rekao da je Grahovac nešto posle devet sati zakucao na baka Jeličina vrata i odgurnuo je kada mu je otvorila, a onda joj je nožem i čekićem naneo 26 lakih i teških povreda, od kojih je smrtonosan bio ubod u levu stranu grudnog koša. Posle toga je pet dana bio u Beogradu, gde ga je policija i našla.

U stanu je nakon ubistva uočena premetačina, dok su na staričinom telu prepoznati tragovi šutiranja, pesničenja i udarci čekićem. Grahovac je nekada stanovao sa bratom u zgradi u Ulici Zorana Đinjđića. Po rečima njegove odbrane, on je bio u "sumračnom" psihičkom stanju, a na sudu je objasnio kako je došlo do toga da ubije baka Veru, kako su je zvali svi u komšiluku.

- Česta batinanja dok sam bio mali i silovanje koje je nada mnom izvršeno dok sam imao pet godina morali su nekako da se ispolje. Ja sam tog dana krenuo na Petlovo brdo kod doktora da mi prepiše terapiju za HIV. Onda je trebalo da odem u Niš, da posetim bivšeg ljubavnika i bivšu drugaricu. Bio sam pod drogom "dži", a konzumirao sam i alkohol. Imao sam kod sebe oko 90.000 dinara, odnosno 700 evra - rekao je on.

Bonus video

.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike