Povećana kazna ikonopiscu koji je brutalno ubio baku iz Niša: Izbo je nožem 26 puta zbog 760 evra!

07.10.2022

10:45

0

Bio pod dejstvom alkohola i narkotika

Povećana kazna ikonopiscu koji je brutalno ubio baku iz Niša: Izbo je nožem 26 puta zbog 760 evra!
vladan grahovac - Copyright Vladan Grahovac Facebook

Ikonopisac Vladan Grahovac (27) iz Raške, koji je iz koristoljublja brutalno ubio Jelicu Tatarovski (82) iz Niša kako bi od nje uzeo 760 evra, u zatvoru će morati da provede 35 godina zbog ovog zločina! Ovakvu odluku doneo je Apelacioni sud u Nišu koji je nakon odlučivanja po žalbama preinačio presudu Višeg suda u Nišu kojom je Grahovac bio osuđen na 30 godina zatvora i povećao mu kaznu za još pet godina.

Brutalno ubistvo koje je šokiralo Srbiju odigralo se u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine u NIšu gde je Grahovac sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem brutalno usmrtio staricu u njenom stanu zgradi na Bulevaru dr Zorana Đinđića. On je nesrećnu ženu poznavao jer je živeo u tok zgradi dok je studirao stomatologiju a potom je pobegao za Beograd gde je i uhapšen nekoliko dana kasnije.

 Grahovac nije sporio zločin, naglasivši da “forenzičke dokaze ne može da ospori”, ali se branio da se navodno ničega ne seća jer je kobnog dana uzeo drogu „dži“ i alkohol. On je pred sudom negirao i da je od starice uzeo bilo kakav novac i objasnio da su 760 evra koji su pronađeni kod njega zarađeni protituisanjem, prodajom slika i radom na građevini!?

 - Ugledni ljudi sa kojima sam bio u vezi, lekari, arhitekte i drugi, bili su spremni da učine sve da bi bili sa mnom tako da su me snabdevali drogom u dovoljnim količinama. Sve što se desilo je emicionalni duh prošlosti, zbog pokušaja suicida koji mi nisu išli od ruke, batinanja i silovanja u periodu kad sam bio dečak, zbog čega je sve moralo negde da se ispolji - rekao je on.

Braneći se pred sudom, on je ispričao da ga je u mladosti otac brutalno prebijao, a njegov prijatelj i silovao kada je imao pet godina te da se zbog trauma se odao alkoholu, drogama i prostituciji.

Kada je saznao da je HIV pozitivan krenuo je u Niš da se vidi sa bivšim partnerom i drugaricom ali su ga odbili, pa se napio i navodno uzeo drogu „dži“ koja izaziva agresiju. Zbog toga je hteo da skoči sa solitera, ali je onda izgubio pamćenje, a sledeće čega tvrdi da se seća je da je u autobusu ka Beogradu sa zamotanom rukom…

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike