Barbara je stub porodice Bojović i glavna spona, ona ih je sve održala na okupu: Lukinu suprugu voleli i svekar Vuk Bojović i dever Nikola!

02.12.2022

19:45

1

Barbara Bojović dugo godina je igrala balet u školi Lujo Davičo, ali je zbog ljubavi sve ostavila i posvetila se Luki i deci

Barbara je stub porodice Bojović i glavna spona, ona ih je sve održala na okupu: Lukinu suprugu voleli i svekar Vuk Bojović i dever Nikola!
Barbar glavna spona porodice Bojović - Copyright Printscren/Youtube/Happytv/marko nede/Profimedia

Lepa Barbara, supruga Luke Bojovića, prema rečima njihovih prijatelja, odigrala je ključnu ulogu kako bi porodica njenog muža ostala na okupu uprkos veoma teškim momentima kroz koje su svi prošli. Ona je, svojom smernošću i stablinošću pomogla da svi, pored Lukinog bekstva i hapšenja u Španiji, boravka u zatvoru i ubistva njegovog brata Nikole, ostanu zajedno.

Lukinu suprugu, zbog njenih dobrih osobina svi u familiji vole. Barbaru je obožavao njen svekar, sada pokojni legendarni direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović, voli je i svekrva Anđelka, inače bivša Vukova supruga, koja mu je rodila dvojicu sinova i ćerku. Voleo je i ubijeni Nikola, a voli je i Lukina sestra Marija Vasiljković Bojović, koja je udata za Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan.

Dok je čitava porodica preživljavala pakao, Barbara je bila spona koja ih je poezivala i pomagala da zajedno i što bezbolnije izađu iz svega. Čvrsta kao stena, očigledno naviknuta na životne udarce, nastavila je da odagaja Lukinu i njenu decu i vodi posao u Španiji, a uz sve to uvek je bila spremna da pruži podršku i utehu onima kojima je bila potrebna iz muževljeve porodice.

Printscreen/YouTube/Marko Nede/Tanjug Profimedia
Barbara i Luka Bojović

Pažnju medija Barbara je privukla u vreme kada je u febrauru 2012. godine u Španiji uhapšen Luka, i kada su španski istražitelji, negde pred zoru, razvalili vrata stana u kome je živela sa troje dece i uhapsili je zbog sumnje da je i ona deo kriminalne grupe. Puštena je posle 20 dana.

Tokom Bojovićeve desetogodišnje robije u Španiji, sa koje se vratio u Srbiju kao slobodan čovek, Barbara je viđena u Beogradu samo nekoliko puta i to na sahranama, kada je ubijen Lukin brat, a njen dever Nikola, potom na sahrani svekra Vuka Bojovića i na kraju kad joj je preminuo otac, čuveni golman Partizana Petar Borota.

Očeva mezimica

Ona je, kako kažu oni koji je poznaju, bila očeva mezimica, a malo ko zna da je Lukina supruga bila jedna od najperspektivnijih balerina i polagane su velike nade da će jednog dana postati prvakinja baleta.

Pohađala je baletsku školu Lujo Davičo na Dorćolu. Ali, kada je u srednjoj školi upoznala Luku napustila je umetnički ples i potpuno se posvetila braku i odgoju njihovo troje dece, a u Španiji uspešno vodi svoju poslastičarnicu. Uprkos tome što je važila za jednu od najlepših Beograđanki, ljubav prema Luki bila je jača i presudna da se posveti njemu i porodici.

Printscreen/YouTube/Marko Nede/Tanjug
Barbara Bojović

Decu je, kako kažu prijatelji porodice Bojović, takođe dobro vaspitala i usmerila u dobrom pravcu i pravim vrednostima.

- Ona je bukvalno stub porodice i zbog toga je svi u familiji obožavaju - kaže za 24sedam jedan od njihovih prijatelja.

Špansko pravosuđe, da podsetimo, osudilo je Luku Bojovića na 18 godina zatvora zbog oružja, a prema njihovim zakonima, strani državljani mogu tražiti uslovni otpust na polovini odslužene kazne, što je, po svemu sudeći, primenjeno i u njegovom slučaju. Deportovan je u Srbiju, jer ne poseduje španska dokumenta.

Poljubac na policijskom snimku

Luka je, da podsetimo, 2012. godine uhapšen u Valensiji, a jedan od inspektora koji ga je hapsio, ispričao je da je sa kolegama u jednom restoranu, prišao za sto za kojim je sedelo više muških osoba.

- Bilo nas je devet i u prvom trenutku, kada smo im tražili da pokažu lične karte bili su poprilično mirni. Luka nam je pokazao jedan litvanski pasoš, a ja sam mu rekao: "Luka, znamo da si to ti". Trgao se na pomen svog imena, rekao je nešto, verovatno na srpskom, ispričao je jedna od španskih agenata.

Dok je izvođen iz restorana, sa lisicama na rukama, Bojović se okrenuo prema policijskim kamerama i poslao poljubac.

Dok je boravio u španskom zatvoru, u Srbiji mu se pred sudom za organizovani kriminal sudilo za dva ubistva i četiri pokušaja ubistva, ali je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike