(UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ) Prikazane jezive fotografije žrtava klana Velje Nevolje

18.07.2021

19:02 >> 21:11

0

Autor: A.S.

Aleksandar Vulin i Božidar Spasić večeras gostuju u Hit Tvitu

(UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ) Prikazane jezive fotografije žrtava klana Velje Nevolje
Copyright Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen

Večerašnji gosti Verice Bradić u Hit Tvitu su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić.

Oni su gledaocima prikazali ekskluzivne fotografije zločina i nasilja kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.

Pročitajte još:

Prva tema emisije bila je upravo o grupi Veljka Belivuka. Naime, protekle nedelje, Beivuk i Marko Miljković su još jednom saslušani, a u međuvremenu je uhapšen još jedan blizak saradnik grupe i nekadašnji vođa navijača Rada, Bojan H.

– Dugo taj klan traje. Predugo su postojali, sad su u zatvorima, gde im je i mesto. Mi vrlo dobro znamo na šta su spremni i koliko su opasni. Osnovni plan im je da svojim lažima bace ljagu najpre na predsednika Vučića, delom i na mene i na sve operativce – kazao je Vulin.

– Znate oni su stvarno spremni na sve i to ne rade iz svoje glave, nego postoje ljudi, čija imena su poznata. Nama su stizala pretnje i ucene. Oni  nemaju šta da izgube. Oni će učiniti apsolutno sve da pokušaju da uplaše nekoga od nas i da pokušaju da nas navedu da “trgujemo”, a toga nema, već samo istina – istakao je ministar.

– Ja znam da će na Aleksandra Vučića krenuti preko njegove porodice. Da će izmišljati laži o njegovoj deci, da je loš otac, da je loš muž… Za mene će pričati da sam narkoman, za mene će pričati da moja deca nisu moja deca, kako se ja poznajem sa ovim ubicama. Sve su oni to nama stavili do znanja, samo da mi “zaboravimo” neke “sitnice”, koga su ubili i šta su radili! Nema zaborava! I iz SNS-a to znaju i sada se plaše da će ih ovi ljudi spomenuti. I gospodin Spasić zna da će braniti one s kojima su bili u vezi, tako što ih neće spominjati ili će govoriti protiv njih. Mi znamo da će biti takvih, i spremni smo na to. Predsednik Vučić je spreman na to. Biće raznih napada – rekao je Vulin.

– Neće se čekati izbori, biće i ranijih napada na predsednika – naveo je ministar.

Dokazi u vidu fotografija

A onda su pokazane slike Belivuka, Miljkovića i Lalića, kao i njihovih žrtava.

Pink/Printscreen

– Ovo je unakažemno telo, leš bez glave. Ovo su stopala ovog čoveka.. Ovo su ubice i ološ kakav ne zaslužuje da nikada izađe na slobodu. Ovo što ste videli pokazano je porodicama. Neki su povraćali, odbijali da gledaju, neki su rekli da to nije istina – pričao je Vulin dok je u pozadini prikazan prilog uznemirujućeg sadržaja.

Pink/Printscreen

–  Ovo što smo pokazali, trudili smo se da pokažemo što manje. Nažalost, ima mnogo više. Sve ovo što vidite, govori ko su ovi ljudi. Inače, ovo su sve navijači Partizana. Svi poklani su navijači Partizana – naveo je Vulin.

Zatim je prilog fotografija komentarisao i Božidar Spasić

– Ovo je najsloženija operacija koja se vodi u Evropi, možda i u svetu – nadovezao se Spasić.

Pink/Printscreen

– Našoj javnosti mora da bude jasno ono što priča ministar, ovo nije vežba niti film narko karteli, ovo su istinite stvari, nešto što je srpska policija po nalogu predsednika Vučića učinila, sklonila ove ljude sa ulice. Pogledajte, oni se smeju dok ubijaju čoveka. Ovo je istina, ovo se dogodilo u našoj zemlji. Zahvaljujući našoj policiji, mi smo ovo prekinuli. Najvažnije je skloniti ubice sa ulice, sada jurimo one koji su okolo. Ovo niko nije snimio, ovo su oni snimili, ovo su njihovi autentični snimci. Oni se ovim hvale između sebe i ne može da se objasni zdravim razumom – rekao je Spasić.

– Ova kasapljena tela su uglavnom iz Ritopeka, iz one prostorije gde je bila mašina za mlevenje mesa – rekao je ministar Vulin, te dodao:

– Od ljudskog mesa su pravili ćevape i u kesama ih nosili i bacali u reku, što bliže matici, kako bi ih struja odnela.

– Znam šta će sutra biti. U ‘luksemburškim’ medijima će da se potegne priča kako smo ovo smeli da pustimo. Svako ko bude pokušao da od ovih naprave pravednike, neka pogledaju ove slike – dodao je ministar Vulin.

– Evo Vušović, pod nadimkom Džoni, koji je bio u savezničkim odnosima sa ovom bandom. Uhapšen je u Dominikanskoj Republici zbog lažnih pasoša. Onda odjednom nije uhapšen, nego je u azilu za strance, a onda nije ni u azilu, nego je pod nadzorom. Na kraju je nestao – ispričao je Vulin.

Identitet žrtava

– Utvrđen je identitet svih žrtava. Ovo neće pasti na Sudu, ovde je sve jasno. Oni poziraju, pogledajte osmeh, oni uživaju, oni hoće da pokažu da se dobro osećaju zbog toga što rade. Nema razumevanja za ove ljude – istakao je ministar.

“Ovo se neće ponoviti”

Vulin je rekao i kako se ovakav užas više nikada neće ponoviti, kao i da mu je žao zbog tragedija porodica žrtava grupe Velje Nevolje. Istakao je i kako niko nije zaslužio da svoj život završi na ovako surov način.

– Više nikada ničija majka neće morati da gleda ove slike. Boli me što se to desilo u ovoj zemlji, ali to se više nikada neće desiti. Jako mi je teško i zbog tragedija ovih porodica. Niko nije zaslužio da ovako završi, ovo se neće ponoviti. Budite sigurni – dodao je Vulin u nastavku.

Ministar Vulin se na kraju prve teme obratio navijačima Partizana:

Pročitajte još:

– Ovi zaklani su vaši prijatelji. Svako od vas koji je bio u vezi sa tim ubicama, slučajno je živ. Od monstruma pravite heroje, a vi ste mogli da budete u mašini za mlevenje mesa.

– Mafije će uvek biti, ali neće stići da postanu ovakvi monstrumi, jer će ovde vladati mir – zaključio je ministar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike