Mesec dana od nestanka i ubistva Ane Volš: Lepa Beograđanka mogla je izbeći smrt! Sudiji Brajana hvalila, majci prećutala

31.01.2023

20:00

1

Ana kod sudije izdejstvovala za muža kućni pritvor i zbog toga otišla u smrt

Mesec dana od nestanka i ubistva Ane Volš: Lepa Beograđanka mogla je izbeći smrt! Sudiji Brajana hvalila, majci prećutala
Ana Volš ubijena, muž raskomadao telo - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic

Poslednjeg dana decembra, u svečarskom iščekivanju ponoći, ništa nije ukazivalo da će se u nekoliko prvih sati nove 2023. godine, pre svitanja, sudbina lepe i uspešne Beograđanke Ane Volš, majke tri dečaka, potpuno preokrenuti i da će skončati na mestu gde je na flaši šampanjca ostavila svoju psolednju poruku:

“Vau, 2022... kakva godina! Pa ipak, mi smo i dalje ovde i zajedno! Učinimo 2023. najbolju do sada! Mi smo autori naših života...hrabrost, ljubav, istrajnost, saosećanje i radost. Ljubav, Ana.”

Tačno mesec dana nakon što je Ana svirepo ubijena, za šta se optužnicom tužilaštva u Bostonu tereti njen suprug Brajan Volš, mnogo je još pitanja na koja se čeka odgovor, ali na jedno se već sada može reći – da, moglo je – užasna smrt se mogla izbeći.

Kada je njen muž Brajan Volš, optužen za prodaju lažnih umetničkih dela Endija Vorhola, i kada je trebalo da ide u zatvor, Ana Volš je kopala nogama i rukama da ga spase i da za njega izdejstvuje kućni pritvor. Sudiji, koji je odlučivao o kazni, napisala je pismo u kome navodi da je Brajan divan čovek, odan porodici.

-Tokom ovih osam meseci prošli smo zajedno kroz teška vremena. Naš najmlađi sin napunio je godinu dana, srednji sin je progovorio, a naš najstariji sin, koji je išao u vrtić kada smo vas poslednji put videli, sprema se za polazak u osnovnu školu i izgubio je prvi zub, napisala je Ana, navodeći da je on u decembru 2021. godine spasao život njenoj majci koja je imala problem sa aneurizmom

- On je bio uvek tu za moju staru majku i za našu decu. Brajan je našu decu učio kako je važno da budu odgovorni, navela je u pismu od juna prošle godine, dakle, samo šest meseci pre nego će biti ubijena.

U njegovu odbranu napisala je i da je njen suprugimao teško detinjstvo sa roditeljima koji su ga koristili za međusobne obračune, te da je bio sklon laganju i skrivanju.

Da je Volš odveden u zatvor, Ana bi decu mogla povesti sa sobom iz Kohaseta u Vašington DC, gde je kao izvrši direktor radila u svetskoj kompaniji za nekretnine. Ovako, njegovom kaznom kućnog zatvora u Bostonu, deca su ostala sa njim, a plan je bio da, kad izdrži kaznu, on sa decom dođe u Vašington gde je Ana već bila kupila kuću za porodicu.

Ana je kraj novembra i početak decembra provela kod majke Milanke Ljubičić u Beogradu, gde je iz Knade stigla i njena sestra, i tada se, usput, majci požaila da u braku ima trzavica jer joj nedostaju deca, i da bi želela da ih odvede sa sobom u Vašington.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
 

Potom je 25. decembra majci poslala poruku pitavši je da li sutra može da krene za Ameriku. Majka joj je odgovorila da je put dug i da za jedan dan ne može da se spremi, pre svega misleći da ne može da nabavi svu neophodnu terapiju koju koristi.

Napisala joj je da može doći za sedam dana. Nešto kasnije Ana joj je odgovorila da su ona i Brajan već napravili plan za februar, i da ne treba da dolazi.

Da je Ana Volš napisala majci zbog čega od nje tako iznenada traži da dođe sutradan, da je kojom reči više dala do znanja da ima problema, Milanka bi se sigurno kako tako spremila i odletela za Ameriku. Tada bi, možda, sve bi bilo drugačije.

AP Photo/Kurir/ Zorana Jeftić
Anina majka Milanka Ljubičić

Ana Volš trebalo je 3. januara da se pojavi na poslu, a avodno je zbog hitnog slučaja u zadnji momenat promenila odluku, pa je nakon dočeka, u ranim jutarnjim satima, trebalo da preed kućom sačeka naručeno vozilo do aerodroma u Bostonu.

Njen nestanak prijavili su zaposleni u kompaniji 4. decembra, a posle njih i njen suprug Brajan tvrdeći da je krenula na let.

Nekoliko dana kasnije on je uhapšen zbog ometanja istrage, a pretresom kuće pronađen je krvavi nož, dok su na deponiji, na kojoj se otpad reciklira, pronađene testere, sekira, kao i kravi peškiri i tepih sa tragovima ljudskog tkiva.

Takođe je utvrđeno da je on 1. i 2. januara u prodavnici kupio sredstva za čišćenje u vrednsti od 450 dolara, da bi se, zatim, utvrdilo da je pre ubistva na internetu pretraživao koja je država najbolja za razvod, a nakon ubistva, sa ajpedu svoga sina, pretraživao je kako se rešiti tela, da li neko može biti osuđen ako nema leša i slično.

Brajan Volš, sin uglednog bostonskog neurohirurga, dva puta je pokrao svoga oca. Jednom dok je doktor Volš bio živ, zbog čega ga je izbacio iz testamenta, a drugi put je, kad mu je otac preminuo, provalio u njegovu kuću i iz nje odneo novac, antikvitete, kao i vredne umetničke slike.

Brajan Volš se u mladosti lečio u duševnoj bolnici, a 9. februara biće ponovo izveden na sud zbog ubistva supruge Ane.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike