Brajan Volš planirao da pobegne u Meksiko? Tražio od suda da ga puste tamo iz jednog razloga

21.01.2023

08:08

0

Brajan Volš je 2019. godine tražio da provede u Meksiku nedelju dana

Brajan Volš planirao da pobegne u Meksiko? Tražio od suda da ga puste tamo iz jednog razloga
Ana i Brajan Volš - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic

Brajan Volš (47), koji se tereti da je ubio i raskomadao svoju suprugu Beograđanku Anu Volš (39) u Kohasetu u Masačusetsu, nakon hapšenja zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2018. godine, molio je sud da ga pusti na venčanje u Meksiko. To mu nije dozvoljno zbog straha od bekstva, a sada, nakon Aninog navodnog nestanka, u njihovoj porodičnoj kući u Kohasetu su uslikani pasoši na stolu, a on je na internetu pretraživao u koju državu mu je najbolje da pobegne, te nije isključeno da je planirao da ode baš u Meksiko.

Brajan se sa ovom molbom obratio sudu 2019. godine, kada se nalazio u kućnom pritvoru sa nanogvicom zbog prodaje dve lažne slike putem Ibeja za 80.000 dolara. 

U molbi koja je objavljena na društvenim mrežama se vidi da je Brajan zatražio da prisustvuje venčanju „bliskog prijatelja i izuzetno važnog poslovnog kontakta“ u Meksiku.

Brajan je zatražio da u Meksiku provede nedelju dana, odnosno od 13. do 20. marta 2019., zbog, kako se navodi u dokumentu, aktivnosti koje su zakazane za pre i posle venčanja.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Ana Volš

U molbi je navedeno da je Brajan otac jednog deteta, da sa ženom i detetom živi u SAD, da on nikada nije živeo van SAD, te da ne postoji pretnja od njegovog bekstva.

Međutim, ovo putovanje njemu nije dozvoljeno.

Da je Brajan Volš nakon, kako tvrdi tužilaštvo, ubistva svoje supruge Ane planirao da pobegne, posumnjalo se nakon što su američki reporteri kroz prozor kuće u Kohasetu na trpezarijskom stolu uslikali dva pasoša.

 

 

U prilog tome ide i činjenica da je u vreme Aninog navodnog nestanka pretaživao i koja je država najbolja da u nju pobegne, verovatno ciljajući na one koje nemaju sporazum o izručenju sa SAD.

Međutim, on je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, a od 17. istog meseca optužen je za Anino ubistvo i nalazi se u pritvoru.

Prinstcreen /Facebook/anawalshe
Ana i Brajan Volš

Ana Volš nestala je 1. januara u Kohasetu, nakon što je u porodičnom domu proslavila Novu godinu sa suprugom Brajanom i prijateljem. Njen suprug je ispričao policiji da mu je rekla oko 6 ujutru da mora hitno zbog posla da otputuje u Vašingon, međutim pre nekoliko dana je pred sudom otkriveno da je njegova jeziva pretraga na internetu koja se tiče rešavanja tela počela oko 4 sata ujutru.

Takođe, tužilaštvo je saopštilo da je pronađeno deset torbi sa stvarima na kojima su bile DNK i tkivo Ane Volš, a u kontejneru u blizini kuće Brajanove majke pronađene su Anine stvari.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike