Pripadnici Belivukove grupe dovedeni u sud maricama: "Nasmejani koljač" odgovara na pitanja optuženih

30.01.2023

07:46

0

Laliću su pitanja do sada postavljali Belivuk, Miljković i još nekoliko optuženih, a na prethodnom suđenju je ispitivanje počeo Miloš Budimir

Pripadnici Belivukove grupe dovedeni u sud maricama: "Nasmejani koljač" odgovara na pitanja optuženih
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi, ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, trebalo da bude nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja se tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su oko 14 sati u Specijalni sud u Beogradu.

Pripadnici grupe koji su u pritvoru Okružnog zatvora dovedeni su, u dva navrata, u policijskoj koloni od dve marice i šest policijskih automobila.  

Danas se na suđenju očekuje da Lalić nastavi da odgovara na pitanja optuženog Miloša Budimira. 

Laliću su pitanja do sada postavljali Belivuk, Miljković i još nekoliko optuženih, a očekuje se da će danas nastaviti da odgovara na pitanja Miloša Budimira, koji je na prethodnom ročištu počeo ispitivanje.

Printscreen/Pink
Veljko Belivuk i Srđan Lalić

Okrivljeni-svedok je pričao o ubistvima sa optuženice, ali i o onim koji se na njoj nisu našli. Otkrio je i da je ova kriminalna grupa, zajedno sa vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, planirala nemire u Beogradu i atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lalić je otkrio i da su ulične priče da je advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića ubio Strahinja Stojanović, kojem je kasnije dva puta eksplodirala bomba koja je bila pod autom i koji je drugi put od zadobijenih povreda preminuo.

Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen
Marko Miljković i Veljko Belivuk

Miljković je ispričao Laliću, kako on navodi, da će u slučaju da uhapse Belivuka platiti migrante da se raznesu u tržnom centru. Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala. 

Lalić je, pored ubistava sa optužnice, između ostalog pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodžića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića Kapetana, Mirka Kojića, Miloša Perunićića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih. 

Miljković i Belivuk Printscreen
Marko Miljković i Veljko Belivuk

Ova kriminalna grupa tereti se za ubistva Gorana Mihajlovića, Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Lazara Vukićevića. 

Nakon Lalićevog iskaza, uslediće i svedočenja još dvojice okrivljenih-saradnika, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.  

Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike