Nastavljeno suđenje Belivukovom klanu: Pokajnik Lalić šesti dan odgovara na pitanja nekadašnjeg šefa Miljkovića

23.12.2022

13:14

0

Autor: 24sedam

Na prethodnom ročištu Lalić je, između ostalog, rekao da su mu Miljković i Belivuk rekli da je Zvicer spremio pet miliona evra za navodni atentat na predsednika

Nastavljeno suđenje Belivukovom klanu: Pokajnik Lalić šesti dan odgovara na pitanja nekadašnjeg šefa Miljkovića
Specijalni sud - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe koja se tereti za sedam ubistava, otmicu, silovanje i druga krivična dela.

Predsednica sudskog veća u Specijalnom sudu u Beogradu donela je odluku da se danas nastavi dokazni postupak u slučaju protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Današnje ročište ispitivanjem svedoka saradnika Srđana Lalića će započeti optuženi Miljkovć, koji je još juče najavio da mu je potrebno još sat vremena kako bi Lalića pitao sve vezano za izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Miljković je na prethodnih pet ročišta ispitivao Lalića. Ustanička ulica u kojoj se nalazi Specijalni sud je i danas pod opsadom pripadnika MUP, a optuženi su doveženi iz pritvora.

Podsetimo, na prethodnom ročištu Lalić je, između ostalog, rekao da su mu Miljković i Belivuk rekli da je Zvicer spremio pet miliona evra za navodni atentat na predsednika.

Radoje Zvicer/MUP
Radoje Zvicer

Lalić je ispričao i da su Miljković i Belivuk koristili "Skaj" nalog otetog Mileta Radulovića i da su tako navodno saznali da Zdravko Radojević priprema njihovo ubistvo.

- Radojević je tada preko "Skaja" spominjao da treba deci da se vade oči i da se maltretiraju žene. Nije tada znao da se dopisuje sa tobom pa si mu napisao da pusti decu i žene i da se fokusira na neprijatelje - rekao je Lalić odgovarajući na pitanja optuženog Miljkovića.

Printscreen/MUP
Veljko Banović Votka

Lalić je izjavio i da je njega Veljko Banović Votka planirao da ubije jer je "verovatno saznao da je pripadnik kavačkog klana". Odgovarajući na Miljkovićevo pitanje da li su Banovića hteli da ubiju zbog njega, Lalić je rekao da nisu, već da su to hteli mnogo ranije. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike