Braća ubila poslodavca pa mu nosili kovčeg na sahrani: Tužilac neumoljiv - traži najveću kaznu

24.01.2023

17:13

0

Autor: M. Kostić

Draško je u firmi "Min kopeks", 8. oktobra prošle godine nađen mrtav u lokvi krvi, a ubrzo se otkrilo da su braća Nikola i Marko Mladenović počinili zločin

Braća ubila poslodavca pa mu nosili kovčeg na sahrani: Tužilac neumoljiv - traži najveću kaznu
Draško Ranđelović ubijen u svojj fabrici - Copyright Foto: Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Nišu danas je, nakon završenog ponovnog suđenja, predložilo da Nikola Mladenović (35) i njegov brat Marko (40), budu osuđeni na doživotnu robiju za krivično delo teško ubistvo svog poslodavca Draška Ranđelovića (46) iz Niša. Draško je u firmi "Min kopeks", 8. oktobra prošle godine nađen mrtav u lokvi krvi.


Braća su nekako u policiji uspela da izbegnu pritvor, ali su u drugom pokušaju priznali da su povezani sa ovim svirepim ubistvom sa umišljajem. Nikola Mladenović se prvo branio ćutanjem, ali je njegov brat Marko ispričao na sudu da mu je brat nakon ubistva rekao šta se dogodilo sa Draškom. Nikola je kasnije rekao da ga je usmrtio jer se osećao zlostavljanim. Krvava odeća je nakon ubistva bačena u Nišavu. 
24sedam/Maja Kostić
 


Prvobitnom presudom Višeg suda Nikola je osuđen na 20 godina zatvora, a njegov rođeni brat Marko oslobođen optužbi za teško ubistvo. Međutim, presuda je ukinuta u drugostepenom postupku u kojem je Apelacioni sud odlučivao po žalbama niškog Višeg javnog tužilaštva i odbrane Nikole Mladenovića, tako da je suđenje obojici ponovljeno.

Draško je u firmi “Min kopeks”, 8. oktobra 2020, godine nađen mrtav u lokvi krvi. Braća su nekako u policiji uspela da izbegnu pritvor, ali su u drugom pokušaju priznali da su povezani sa ovim svirepim ubistvom sa umišljajem. 

Nikola se prvo branio ćutanjem, a nakon što su izneti svi dokazi na sudu, odlučio je da se ipak brani. Tvrdio je da je gazdu usmrtio jer ga je zlostavljao i eksploatisao.

Pixabay/Googlemap


- Nikola je u odbrani naveo da ga je Draško prvi napao i udario sekirom, ali to nije dokazano, jer nikakve povrede kod njega nisu ustanovljene. S obzirom na način izvršenja, pri kojem je pokazana svirepost, pobude kojima su se izvršioci rukovodili, kao i činjenica da su otišli u Draškovu porodicu da izjave saučešće, a na dan sahrane nosili crni flor, ali i kovčeg sa posmrtnim ostacima, tražim da se obojica oglase krivim i osude najvišom kaznom, odnosno na doživotnu robiju   - rekla je zamenica VJT NIš Jelena Branković. 

Nikola je svoje završne reče priložio sudu, nakon čega je vraćen u pritvor, dok se njegov brat Marko brani sa slobode. 


Izricanje presude biće objavljeno 31. januara. Prvostepenom presudom koju je saopštio sudija Ivan Bogdanović 23.decembra 2021. godine Nikola je osuđen na 20 godina zatvora, a Marko je oslobođen I ukinut mu je pritvor. Sudija je tada samo je pročitao presudu bez objašnjenja sudske odluke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike