Nasmrt ga pretukli sekirom i macolom, pa telo u džaku bacili u Nišavu?! Održano suđenje za brutalno ubistvo poznatog biznismena!

26.08.2021

11:53 >> 11:54

0

Autor: j.jovanovic

Nikola pred sudom u četvrtak nije želeo  da iznese svoju odbranu već se branio ćutanjem, dok je Marko za smrt ovog biznismena optužio upravo starijeg brat

Nasmrt ga pretukli sekirom i macolom, pa telo u džaku bacili u Nišavu?! Održano suđenje za brutalno ubistvo poznatog biznismena!
Copyright Profimedia

Pred Višim sudom u Nišu danas je počelo suđenje braći Nikoli i Marku M. osumnjičenjima da su 8. oktobra prošle godine sekirom i macolom usmrtili Draška Ranđelovića (46), kod kog su radili.

Nikola pred sudom u četvrtak nije želeo  da iznese svoju odbranu već se branio ćutanjem, dok je Marko za smrt ovog biznismena optužio upravo starijeg brata.

Pročitajte još:

-Bili smo angažovani kod Draška na privremenim radovima. Sređivali smo halu u Min Kopexu. U jednom trenutku došlo je do svađe između Nikole i Draška i Nikola ga je udario sekirom u glavu. Počeli su da se otimaju. Neko mi je rekao: “Ti se ne mešaj”. Uzeo sam svoje stvari i otrčao kući. Nikola je došao malo kasnije. Bio je nervozan i agresivan. Naredio mi je da odnesem neke stvari koje su bile u džaku i da ih bacim u Nišavu. To sam uradio. Kada sam došao kući, priznao mi je da je ubio Draška – rekao je pred porotom Višeg suda Marko.

On je objasnio da je Draška znao kratko, ali da je njegov brat sa njim bio blizak. Nakon što je bacio stvari u reku na nagovor starijeg brata otišli su nazad do hale u kojoj je Draško ležao mrtav i pozvali policiju pretvarajući se da ne znaju šta se dogodilo. Nedugo potom braća su uhapšena. Na sudu je ispitana i supruga pokojnog Draška koja je rekla da je Nikola radio sa njenim suprugom, da nije bio prijatelj porodice već samo radnik.

Advokat optuženog je za nju imao samo jedno: “Ko je vozio Vašeg supruga kada je bio u zatvoru u Makedoniji zbog pokušaja ubistva”? na šta ona nije imala odgovor.

Profimedia

Upitana je i zbog čega je njen suprug menjao prezime na šta je odgovorila da je zbog porodičnih odnosa.

Ispitana je i majka optuženih koja je pak imala drugačije viđenje stvari.

-Moj suprug i deca su radili kod Draška. To je funkcionisalo dobro dok Draško nije počeo da dolazi u našu kuću pijan i drogiran. Mogu da prepoznam kada je neko drogiran jer su nažalost i moji sinovi imali taj problem. Dolazio je i vikao, kad god uđe u našu kuću Nikola nam nije dozvoljavao da ulazimo kod njega u sobu. U poslednje vreme je Nikola bio pod pritiskom zbog Draška. Ja sam htela to da prijavim policiji, ali mi Nikola nije dozvolio jer mu je Draško pretio Markovom decom – pričala je ona.

Njihov otac je udaljen iz sudnice zbog dobacivanja supruzi pokojnog kojoj je uputio reči: “Moj sin ti je muža vadio iz zatvora”.

Pročitajte još:

Naredno ročište zakazano je za 27. septembar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike