Odloženo suđenje za ubistvo niškog privatnika Draška: Saslušanju optužene braće prisustvovaće veštaci

01.11.2022

10:09 >> 10:54

0

Autor: 24sedam

Draško je 8. oktobra 2020. godine nađen mrtav u hali preduzeća

Odloženo suđenje za ubistvo niškog privatnika Draška: Saslušanju optužene braće prisustvovaće veštaci
Firma u kojoj se dogodilo ubistvo - Copyright Pixabay/Googlemap

Zbog sprečenosti veštaka da prisustvuju ročištu, u Višem sudu u NIšu danas je odložen početak ponovnog suđenja braći Nikoli (36) i Marku (41) Mladenoviću za ubistvo niškog privatnika Draška Ranđelovića (46) u jednoj od hala preduzeća "Min kopeks".

Odlučeno je da na ponovnom saslušanju braće Mladenović pred sudom prisustvuju i veštaci, kako bi čuli njihova izjašnjenja. Naredno ročište zakazano je za 23. novembar.

Braći Mladenović opet se sudi nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvobitnu presudu.

Nikola je u prethodnom postupku osuđen na 20 godina zatvora, dok je njegov brat Marko oslobođen.

- Ono što ovog momenta mogu da kažem je da se nadam će sud u ponovljenom postupku postupiti po primedbama na koje je ukazao Apelacioni sud i shodno tome u ponovljenom postupku doneti pravilnu i zakonitu odluku - rekla je ranije zastupnica porodice Ranđelović, Miljana Jovanović.

Podsetimo, Draško je 8. oktobra 2020. godine nađen mrtav u hali koju je iznajmljivao da bi pokrenuo biznis za proizvodnju neke vrste nameštaja. Policiju su upravo pozvalMladenovići, koji su rekli da su ga zatekli mrtvog nakon što su se vratili sa pauze.

Nikola Mladenović se na sudu najpre branio ćutanjem ali je zatim odlučio da prizna ubistvo. Tvrdio je da je gazdu usmrtio jer ga je zlostavljao i eksploatisao. Pred sudom je ispričao da ih je kobnog dana Draško pozvao mimo dogovora da dođu ranije na posao, a potom zatražio da ostane sa njim i nakon završetka posla.

- Rekao mi je da moram da ga vozim na neku proslavu. Objasnio sam mu da imam porodične obaveze, da ga svaki put poslušam ali da ću morati da ga odbijem. On mi je kazao: "Kako to pričaš sa mnom?" Vređao me je, a zatim uzeo sekiru i dok sam klečao, udario me njome u leđa. Upitao sam ga, čemu to, a on mi je kazao da ću tek videti, jer ne mogu da se tako ponašam prema njemu. Krenuo je sekirom na mene, shvatio sam da sam u opasnosti, naročito kada mi je kazao da neću stradati samo ja već i moja deca i roditelji. Uzeo sam macolu i udario ga u zadnji deo glave, otimali smo se oko sekire, padali...Jednom sam ga udario ušicama sekire u glavu, on je mene nečim u čelo, ja njega još jednom macolom po glavi a zatim sam otišao - rekao je Nikola. Kazao je da nije ni znao da je Draško mrtav, te da se nadao da će se stvari smiriti jer, kako je objasnio, nije bilo prvi put da se sa njim fizički sukobljavao. Međutim, priznao je da je svom bratu naložio da odeću koju je tog dana nosio, baci u Nišavu ili je spali.

Istakao je da njegov brat Marko nije kriv za ubistvo jer su mu i on i Draško, kad su počeli da se tuku, kazali da se ne meša pa je otišao kući.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike