Počinje suđenje za najmonstruozniji zločin u Srbiji: Džonića izvode pred sudiju 22. februara!

18.01.2023

11:46

0

Autor: Lj.K.

Predsednik sudskog veća biće iskusni sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković

Počinje suđenje za najmonstruozniji zločin u Srbiji: Džonića izvode pred sudiju 22. februara!
Goran Džonić tereti se za ubistvo porodice Đokić - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook

Pripremno ročište za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca održaće se 22. februara u Višem sudu u Nišu, a optuženi Goran Džonić biće izveden pred sudkso veće kojim predsedava iskusni sudija Mirko Drašković.

Vlasnik menjačnice Goran Džonić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Njihova spaljena tela pronađena su šest dana kasnije. Dvadesetak dana nakon zločina uhapšen je žrtvin brat od tetke, Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan i braća Aleksandar i Kostadin Milošević iz Moravca koje je Džonić naveo kao saučesnike.

Facebook/Goran Džonić
 

Istragom je, međutim, ustanovljeno da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je pritvorsku jedinicu napustio ii Džonićev sin Milan a nedavno se kući vratio i Stefan.

Smatra se da je Džonić familiju likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

Više javno tužilaštvo za Gorana Džonića zatražilo je kaznu doživotne robije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike