Ko će koga ako ne svoj svoga: Deda Tomislav za ubistvo optužio unuka, Džonić sinove, Marko rođenog brata!

28.12.2022

19:45

0

Tomislav P., Goran Džonić i Marko Mladenović za ubistva okrivili svoje najbliže

Ko će koga ako ne svoj svoga: Deda Tomislav za ubistvo optužio unuka, Džonić sinove, Marko rođenog brata!
Za ubistva optužuju svoje bližnje: Ilustracija - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović Profimedia

Tomislav P. (77)  iz Novog Sela uhapšen je zbog ubistva Nenada S. (51) iz sela Konjino kod Lebana. "Lisice" na ruke stavljene su i njegovom unuku M. P. (31) pošto ga je deda optužio da ga je nagovorio na zločin. Tomislav, međutim, nije jedini koji je optužio svog bližnjeg. Goran Džonić, osumnjičen za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, za zločin je optužio svoje sinove, a Marko Mladenović iz Niša u sudnici je optužio rođeno brata Nikolu da je svirepo ubio biznismena u tom gradu.

Beživotno telo Nenada S. pronađeno je u šumi kod Lebana, a posle hapšenja Tomislav je sve priznao i rekao da ga je na ubistvo nagovorio unuk, jer je bio zaljubljen u suprugu žrtve. Policajci au, potom, uhapsili i unuka M. P.

Obojica su uhapšena juče, a ubistvo se dogodilo 26. decembra. Deda i unuk su žrtvi napravili "sačekušu". Nenad S. je, prema rečima izvora, pošao iz sela da nabere badnjak kako bi ga njegova žena prodavala na ulici. Tomislav je ubio Nenada S. hicima iz automatske puške.

Uviđaj na mestu ubistva trajao je gotovo 48 sati zbog nepristupačnog terena i guste magle. Nenad je iza sebe ostavio suprugu i troje dece.

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić, kome je potvrđena optužnica za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), posle hapšenja za zločin je okrivio svoje sinove Stefana i Milana.

Oteti, ubijen i spaljeni

Stefan, inače pripadnik Vojske Srbije, koji je u momentu ubistva Đokića, bio u kopnenoj zoni bezbednosti na jugu Srbije, tek nedavno je pušten iz pritvora i oslobođen krivice. Džonićev drugi sin Milan, inače vatrogasac, u vreme ubistva Đokića bio je u smeni na poslu, ali je takođe jedno vreme proveo u pritvoru.

Tročlana porodica Đokić iz Aleksinca nestala je u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine. Oni su, kako je pokazala istraga, oteti kod kod sela Moravac, a onda odvedeni na mesto Dudine bare u Moravcu gde su mučki ubijeni iz pištolja, a njihova tela i automobil su spaljeni. Prema optužnici, Džonić se tereti za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. Ovom optužnicm je oslobođen njegov sin Stefan, koji se sumnjičio za pomaganje u zločinu.

Zapaljen automobil Đokića nađen je 2. oktobra u ataru sela Tešica, a posle par sati, desetak kilometara dalje, u ataru sela Moravac otkrivena su i njihova spaljena tela u plitkoj jami pokrivena daskama i lišćem.

Troje Đokića sahranjeno je 7. oktobra na mesnom groblju u Žitkovcu, a sahrani je prisustvovao i Goranov brat od tetke, kasnije osumnjičeni Goran Džonić. On je uhapšen 21. oktobra 2021. godine, a pošto je optužio sinove odmah su uhapšeni i Stefan i Milan. Dan kasnije iza rešetaka su smeštena i braća Kostadin i Konstantin Milošević poznata kao braća Jojke, koje je posle sinova,  Džonić optužio za ubistvo Đokića. Konstantin je promenio ime u Aleksandar.

Džonić se sumnjiči da je brata od tetke i njegovu porodicu usmrtio hicima iz pištolja u atalu sela Moravac gde ih je namamio pričom da mu je potrebna pomoć jer mu se pokvario auto. U voćnjaku pored Stefanove kuće nađen je deo novca opljačkanog od Đokića, a ostatak u kući Gorana Džonića. Očekuje se uskoro početak suđenja Džoniću.

Okrivio brata, pa oslobođen

Marko Mladenović (41) iz Niša, optužio je 26. avgusta 2021. godine na suđenju u Višem sudu u Nišu rođenog brata Nikolu Mladenovića (36) da je 8. oktobra 2020. godine u krugu fabrike "MIN kopex" u Nišu brutalno usmrtio Draška Ranđelovića (46). Braća su uhapšena zajedno zbog sumnje da su ubili Ranđelovića udarajući ga ušicama sekire i čekićem i da su potom pokušali da prikriju zločin tako što su garderobu bacili u Nišavu, a onda glumili nevine svedoke.

Pixabay/Googlemap
Mesto zločina i oružje ubistva: Ilustracija

Marko je u sudnici negirao saučesništvo u zločinu, optuživši rođenog brata za ubistvo, dok je Nikola tada odbio da iznese odbranu. Marko je kazao da ih je Draško angažovao mesec i po dana ranije, a da su tog dana počeli sa sređivanjem prostorija.

- Sekao sam neke cevi kada sam čuo galamu. Video sam da su Nikola i Draško stajali jedan prema drugome i da su se svađali. Nisam čuo šta su govorili. Draško se okrenuo prema meni, tada sam video da ga je Nikola udario sekirom u glavu. Draško nije pao već su počeli da se otimaju oko sekire. Uplašio sam se mnogo, čuo sam da je neko rekao "Ne mešaj se“ ili mi je to prošlo kroz glavu od straha. Otišao sam kući gde sam se presvukao - ispričao je Marko.

On je rekao da se „tresao od straha“ kada je posle pola sata došao Nikola.

Nikola Mladenović osuđen je 23. decembra 2021. godine na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva niškog privatnika Draška Ranđelovića. Za isto krivično delo oslobođen je njegov rođeni brat Marko Mladenović. Nikoli je izrečeno i obavezno lečenje od narkomanije.

Porodica ubijenog niškog biznismena bila je šokirana presudom i oslobađanjem krivice Marka Mladenovića. To što je u sudnici optužio brata, po sve sudeći, pomoglo mu je da bude oslobođen, ali je presuda ukinuta i predmet vraćen na novo suđenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike