Dramatična potraga za nestalom porodicom iz Aleksinca: Spaljena tela troje Đokića i automobil nađeni na dve lokacije! (FOTO)

03.10.2022

06:15

0

Za svirepo ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić osumnjičen Goran Džonić, a njegov sin Stefan za pomaganje

Dramatična potraga za nestalom porodicom iz Aleksinca: Spaljena tela troje Đokića i automobil nađeni na dve lokacije! (FOTO)
Đokići Džonići - Copyright 24sedam/Goran Sivački/M.K. Facebook Printscreen

Dramatična potraga za nestalom tročlanom porodicom Đokić - vlasnikom menjačnice Goranom (57), njegovom suprugom Gordanom (56) i njihovom ćerkom Lidijom (25) iz Aleksinca okončana je 2. oktobra prošle godine. Tada je u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljeni automobil marke "folksvagen pasat" crne boje, a posle par sati, desetak kilometara dalje, u ataru sela Moravac otkrivena su i njihova spaljena tela u plitkoj jami pokrivena daskama i lišćem.

Policija je tada uočila ruku koja je virila iz rupe, posle čega su nađena sva tri tela. Lidijino telo izgorelo je do neprepoznatljivosti tako da je identifikovano DNK analizom, Gordana je prepoznata po narukvici, a Goran po otisku prsta.

Troje Đokića, da podsetimo, nestalo je u noći između 26. i 27. septembra. Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena.

Đokići se od te nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga.

Uhapšeni posle 19 dana

Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu u kom su stanovali. 

Na mesnom groblju u Žitkovcu sahranjeni su 7. oktobra, a sahrani je prisustvovao i Goranov brat od tetke, kasnije osumnjičeni Goran Džonić. Penzionisani vatrogasac Džonić i njegovi sinovi Stefan (34), pripadnik Vojske Srbije i Milan (31), takođe vatrogasac, uhapšeni su 21. oktobra prošle godine.

Dan kasnije iza rešetaka su smeštena i braća Kostadin (40) i Konstantin (39) Milošević, poznata kao braća Jojke. Konstantin je promenio ime u Aleksandar. Braća Jojke koje je optužio Džonić za ubistvo Đokića kasnije su puštena iz pritvora. Takođe, pušten je i Džonićev sin Milan, dok Stefana zajedno sa ocem očekuje optužnica za svirepo ubistvo Đokića.

Optužnica na dopuni

Džonić se sumnjiči da je brata od tetke i njegovu porodicu usmrtio hicima iz pištolja u atalu sela Moravac, gde ih je namamio pričom da mu je potrebna pomoć, jer mu se pokvario automobil. U voćnjaku pored Stefanove kuće nađen je deo novca opljačkanog od Đokića, a ostatak u kući Gorana Džonića.

Meštani sela Moravac bili su u šoku zbog hapšenja njihovog komšije Gorana Džonića. Neki od njih su tada u razgovoru sa novinarima rekli da su osumnjičeni i Đokići bili u dobrim odnosima. Čak su naveli i da je navodno Džonić često radio oko Đokićevog automobila. Naročito je ostao upečatljiv detalj da je Džonić bio na sahrani porodice Đokić i da je izgledao skrhano i da mu je njihova smrt teško pala. 

Monstruozni zločin koji je potresao čitavu Srbiju i dalje je u fazi istrage. Optužnica protiv Gorana Džonića koji je glavni osumnjičeni za ubistvo Đokića i njegovog sina Stefana, koji je osumnjičen za pomaganje, više puta je vraćana i nijednom nije potvrđena. Poslednji put vraćena je u septembru ove godine, a njeno potvrđivanje očekuje se u narednim sedmicama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike