Ludilom slučaj saterao u ćošak! Goran Džonić se "poigrava" sa srpskim istražnim organima: Menja iskaze, lažno optužuje, plače i smeje se

17.07.2022

06:30

0

Na meti mu bili komšije, rođeni sinovi, ali i nagodba sa Tulilaštvom

Ludilom slučaj saterao u ćošak! Goran Džonić se "poigrava" sa srpskim istražnim organima: Menja iskaze, lažno optužuje, plače i smeje se
ubistvo đokić - Copyright 24sedam/Profimedia

Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravac koji je optužen za teško ubistvo tročlane porodice Đokić, je na poslednjem saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu priznao je da je za stravičan zločin lažno optužio svoje komšije Aleksandra i Kostadina Miloševića, poznatije kao braća Jojke. Viši sud u Nišu krajem juna je po drugi put odbio da potvrdi optužnicu i naložio dopunu istrage protiv Džonića, a Goran Džonić iskoristio je svaku, pa i ovu, priliku da se poigra sa istražnim i pravosudnim organima naše zemlje.

Nakon privođenja krajem oktobra prošle godine Goran Džonić je odmah počeo sa kontradiktornim izjavama kojima je zbunio kako sudiju i tužioca, tako i svoju odbranu. Na momente se smejao, pa plakao, priznavao i opisivao zločin, pa ga poricao... Posle devet meseci provedenih u pritvoru, on i dalje obmanjuje one koji ga ispituju, ali i celu javnost imajući u cilju da sa sebe skine bilo kakvu odgovornost.

Prvi Šokantan iskaz Gorana Džonića bio je kada je za jezivi zločin počinjen nad njihovim rođacima Goranom, Gordanom  i Lidijom Đokić, optužio i svoje sinove Milana i Stefana i rekao da su mu oni bili saučesnici.

Osumnjičeni Džonić nije se tu zaustavio. Kad je video da mu optužbe protiv sinova nisu prošle jer su oni imali alibi, iako je Stefan još uvek u pritvoru, on je za ubistvo optužio braću Konstantina i Kostadina Miloševića, poznatije kao braća Jojke. Inspektori su ih odmah priveli i ispitali. Ispostavilo se da je njih u noći ubistva porodice Đokić snimila kamera u nihovoj kući. Obojica  su, potom, prošla i poligraf, a sve vreme tvrde da ne poznaju ni ubijene Đokiće, ali ni Džonića, koji je krivicu pokušao da svali na njih.

Kad je iscrpio optuživanje drugih ljudi, Džonić je pribegao pokušajima da izađe iz zatvora. Počeo je da plače, da ne jede, ne spava, da preti da će presuditi sebi. Da bi izazvao samilost, čak je govorio kako želi samo da mu sinovi budu dobro, iako ih je prethodno "namestio" policiji.

Dokazano je da braća Jojke, kao ni Džonićev sin Milan, nisu imali nikakve veze sa zločinom. Isto se tvrdi i za njegovog drugog sina, Stefana, ali to će pokazati istraga koju Goran Džonič uporno opstruira.

Međutim, ni lažne optužbe sinova i komšija nisu mu bile dovoljne pa je posle tvrdnji da ne zna ništa o novcu koji je navodno uzeo od Gorana Đokića i zakopao, bezobrazno pokušao da se nagodi sa Tužilaštvom i otkrije im gde je novac o kojem isprva nije ništa znao.

Naime, Džonić je iz pritvora poručio da će reći gde je zakopao ostatak novca koji je ukrao nakon što je ubio i spalio rođake Đokiće. Međutim, kako je rekao, pre nego što to učini, mora da dobije garanciju da će biti pušten na slobodu. Naravno predlog je odbijen.

Samo mesec dana kasnije, tvrdio je, ipak, da mu je taj novac podmetnut.

Ubio Đokiće, pa tvrdio da je pištolj kupio da zaštiti roditelje

Otisci Gorana Džonića su nađeni na mestu ubistva, zatim na "bereti" iz koje su ubijeni Goran, Gordana i Lidija, a koju je, prema svom priznanju, sakrio u dimnjak ženine kuće.

Ključni dokazi su svakako i njegovi otisci na vreći u kojoj je bilo 43.500 evra, a koju je zakopao u dvorište svog sina Stefana. Ne treba zaboraviti i to da je upravo u toj kesi nađena i priznanica na 10.000 evra, koju je Džoniću izdao njegov rođak Goran kada mu je pozajmio taj novac.

Međutim, on je za "beretu" pokušao da se izvuče i rekao da je pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje, jer su devizni penzioneri, pa su mogli da postanu meta pljačkaša. Naveo je i da ga oružje uopšte nije interesovalo, kao i da se pokvarilo.

Nevalidno objašnjenje za sve

Džonić je ispitivan i o benzinu koji je kupio na pumpi pre zločina, 26. septembra.

On je tada na saslušanju govorio i da je točio gorivo za kola, a da je u kantu sipao benzin jer mu treba za kosačicu. Onda je naveo da je izuzetno pedantan čovek koji ne trpi da mu trava naraste u dvorištu i bude duža od tri santimetra.

Isto tako, iako je metalostrugar svedočio pre njega i rekao da je napravio Džoniću navoj koji je korišćen za prigušivač, Goran je to negirao i rekao da je sve pravio sam jer "majstor nije znao to da uradi".

Mladen Magdalenić, advokat braći Jojke, u intervjuu za 24sedam je i potvrdio da Goran Džonić vrlo prevrtljiv i da ga je gledao kako se, pritisnut neugodnim pitanjima, "od oronulog starca pretvara u zver", plače, ljuti se i urla na svog branioca da ga zaštiti od napada advokata.

Facebook/Goran Džonić
 

Veštačenjem je utvrđeno da je u vreme izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret kod Gorana Džonića nije registrovano postojanje nekog psihopatološkog poremećaja, pa su njegove sposobnosti shvatanja značaja dela kao i mogućnosti upravljanja postupcima, bile očuvane.

Ovim tvrdnjama dokazano je i da on manipuliše onima koji su zaduženi da istinu isteraju na videlo, a on ih uvek vrati u ćorsokak. To se desilo i pre samo nekoliko dana kada je priznao da je braću Jojke lažno optužio. Srpska javnost sa nestrpljenjem čeka reakciju Vošeg suda u Nišu ili novu Džonićevu obmanu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike