Da li je Ana Volš žrtva muža? Krvnici Srpkinja u Švajcarskoj, Italiji i Austriji bili oni koje su mnogo volele! (FOTO/VIDEO)

16.01.2023 | 19:45

Autor: Mirjana Stojadinović

Mariju Dmitrović u Češkoj usmrtio diler marihuane, a Tinu Tintor bivši igrač Las Vegas Rejdersa Henri Rags III

Copyright Printscreen/Facebook/Pixabay

Nekoliko Srpkinja ubijeno je u svetu u poslednjih dve godine. Netsanak Ane Volš uznemirio je i američku i srpsku javnost. Za njom se traga od novogodišnje noći, a sve oči uprte su u policiju i potvrdu indicija da je ona ubijena i da je počinilac zločina njen suprug Brajan. Pred Novu godinu u Brnu u Češkoj ubijena je Srpkinja Marija Dimitrović (42), kada je njena porodica zbog praznika otputovala u Beograd. Ana i Marija, međutim, nisu jedine. Ubijene su i Jelena, Tina, Lidija, Slobodanka, Suzana, Dajana, Marija...

Ana nestala,Tina izgorela u automobilu

Ana Volš (39) iz Kahaseta kod Bostona, imače rođena Beograđanka i majka troje dece, nestala je u prvim satima 1. januara. Od tog momenta do danas u javnost isplivavaju detalji iz njenog poslovnog i privatnog života.

Njen suprug Brajan (47) uhapšen je zbog ometanja istrage za nestalom suprugom i laganja policije o svom kretanju. On Anin nestanak, inače, nikad nije ni prijavio, već su to učinili iz kompanije za nekretnine u kojoj je Ana radila kao izvršni direktor i to tek 4. januara, jer se nije pojavila na poslu dan ranije.

 

 

Američka policija je pretragom kuće koju su iznajmljivali Volšovi u podrumu našla krvavi nož, ali rezultati DNK analize o tome da li je krv Anina nisu još obelodanjeni. Poznato je i da je Ana imala zakazan let za Vašington 1. januara na koji nije stigila. Sa kim je trebalo da se sastane, da li je reč o poslovnom saradniku ili, pak, o privatnoj vezi sa nekom osobom pored muža, za sada nije poznato. POGLEDAJ GALERIJU

Zna se da je tokom novogodišnjeg slavlja u njihovoj kući Ana sve vreme provela na telefonu,  dopisujući se sa nekim. Šta se potom dogodilo i da li je Brajan posle odlaska gostiju ubio, kako se veruje, biće poznato kad policija obavi svoj deo posla. U međuvremenu, oni su pretraživali firmu za reciklažu pored kuće Anine svekrve, a pronašli su sekire, noževe, najlon i lepljivu traku, koji su poslati na analizu, ali šta je otkriveno i čija je DNK na tome nije saopšteno. POGLEDAJ GALERIJU

Anine prijateljice koje su Božić 24. decembra provele u kući Volšovih izjavile su da je tada između Ane i Brajana bilo napeto. Ana je takođe, zvala i svoju majku Milanku Ljubičić da dođe kod njih bukvalno u jednom danu, ali ona nije tako brzo mogla da se organizuje i stigne.

Brajan Volš je i dalje u zatvoru, a od Ane ili njenog tela nema ni traga.

Tina Tintor (23), devojka srpskog porekla koja je sa porodicom živela u Las Vegasu, u ranim satima 2. novembra 2021. godine, poginula je u saobraćajnoj nesreći, kada je na njen automobil naleteo bivši igrač Las Vegas Rejdersa Henri Rags III.

Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri/Facebook
Tinu Tintor usmrtio Henri Rags III

U tom momentu on je imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji država Nevada dozvoljava. Prema navodima policije, u trenutku sudara "ševrolet korvete" i "tojote", sa Tinom je u automobilu bio i njen pas.

Pripremno ročište u ovih više od godinu dana, kada sudija sasluša svedočenje i utvrdi da li ima dovoljno dokaza da bi se optuženom sudilo, otkazivano je i odlagano više puta. Ponovo je zakazano za 1. februar ove godine.

Mariju u Češkoj ubio diler droge

Srpkinja Marija Dmitrović ubijena je pred Novu godinu u stanu u češkom gradu Brno u kom je živela, dok su joj suprug i dete bili u Beogradu. Za ovo ubistvo osumnjičen je Nišlija Stefan S. (27), koji je Mariju nasmrt izbo nožem.

Printscreen/Facebook/Marija D.
Marija Dmitrović

Češki mediji preneli su da je Marija ostala u Češkoj tokom praznika, dok je njen suprug sa detetom otišao za Beograd.

Ona se danima nije nikome javljala, pa su se svi zabrinuli i policija je ubrzo reagovala, preneli su češki mediji i dodali da su policajci zatekli jeziv prizor. Marija je ležala u lokvi krvi sa mnogobrojnim ranama od noža po telu.

Printscreen/Facebook/Marija D.
Marija Dmitrović

Marijino telo bilo je u fazi raspadanja. U  stanu su ostali DNK tragovi i za njih je utvrđno da odgovaraju Srbinu Stefanu S. koji je posle zločina ukrao Marijinu kreditnu karticu i sa njom plaćao.

Stefan S. ima kriminalni dosije u Srbiji, ali je uspeo da dođe u Brno, iako je verovatno nelegalno ušao u zemlju. Pričalo se da je dilovao marihuanu na ulici u Brnu. Sa druge strane, Marija je bila uspešan IT stručnjak, a njen suprug je pomorac.

Jeleni u Švajcarskoj presudio deda njenog muža

Ubijena Srpkinja u Švajcarskoj Foto: Facebook
Jelena S.

Jelena S. (32), državljanka Srbije, ubijena je 16. februara 2021. godine u Švajcarskoj u gradu Vinterturu. Policija je telo Srpkinje našla u stanu sa mnogobrojnim prostrelnim ranama i zatekla muškarca S. M. (76) kojeg je odmah uhapsila zbog sumnje da je ubio Jelenu. Uhapšeni je, inače, deda Jeleninog supruga, koji je u momentu ubistva supruge boravio u Srbiji.

Otac Jelene S. rekao je za medije da je njegova ćerka pokušavala da se razvede od nasilnog muža. U trenutku zločina, u stanu je bila i dvogodišnja ćerka Jelene S. koja je smeštena u odgovarajuću ustanovu.

Komsije su za švajcarske medije otkrile da je Jelena bila veoma brižna majka, kao i da ne znaju šta bi mogao da bude motiv zločina.

- Bila je veoma brižna i mnogo vremena je provodila sa ćerkom napolju, a ima i sina. Živela je tu sama, i nikada nije govorila o suprugu osim da živi u Srbiji i da deca provode odmore kod njega - ispričala je jedna komšinica koja nije dugo poznavala Jelenu i dodala da je i dalje u šoku da se to desilo.

Lidiju i Slobodanku u Italiji usmrtili partneri

Lidija Miljković ubijena je ujutru 8. juna prošle godine u italijanskom gradu Vićenci. Hicima iz vatrenog oružja njoj je presudio njen bivši muž Zlatan Vasiljević u ulici Vigolo.

Zločin se dogodio kad je Lidija otpratila svoje dvoje decu u školu i krenula na posao. Zlatan je počeo da puca dok je žena još bila u automobilu. Ona je tada istrčala iz automobila i pokušala da pobegne, ali je on ispalio još nekoliko hitaca i ona je ostala da leži mrtva.

Printscreen/Facebook/zlatan vasiljevic
Lidija Miljković i Zlatan Vasiljević

Ona je radila u Food & co u Vićenci osam godina. Godinama unazad žalila se na Zlatana i prijavljivala ga za nasilje u porodici. POGLEDAJ GALERIJU

Vasiljević je pošto je ubio Lidiju pobegao kolima u kojima je bio sa svojom sadašnjom devojkom iz Venecuele, a onda stao na jednom odmorištu pored južne obilaznice u Vićenci i ubio najpre nju a zatim i sebe. On je, inače, bio bosanski drćavljanin.

Stevan Šajn (50) priznao je da je izbo na smrt svoju suprugu Slobodanku Metušev (48) u prihvatnom centru u Italiji. On je svoju partnerku Slobodanku ubio u centru za migrante 6. novembra prošle godine u oblasti Kaljari u gradu Kapotera. Stevan je sa mesta zločina pobegao, noseći sa sobom krvavi nož, a navodno se sakrio u blizini crkve u kojoj je u toku bila misa za mrtve.

Printscreen/YouTube/ Corriere Romagna Backup Facebook/S.Š./S.M.
Stevan Šejn ubio Slobodanku Metušev u Italiji

Policajci su ga pronašli u blizini crkve u kojoj je u toku bila misa za mrtve. Sedeo je na stepeništu, još držeći krvavo oružje u ruci. Kada je stigla Hitna pomoć, žena je već bila mrtva.

Šejn je Slobodanku izbo čak 18 puta nožem. Italijanski mediji preneli su da su i osumnjičeni i žrtva srpske nacionalosti.

Suzanu, Dajanu i Mariju u Austriji ubili muževi

Telo srpske državljanke Suzane S. (36) nađeno je 11. maja 2021. godine ujutru u stanu u Beču, a njen suprug N. S. (44) uhapšen je kao osumnjičeni, ali je sutradan pušten na slobodu.

Suzana, koja je poreklom iz Trstenika, nađena je mrtva u stanu u Ulici Kajzerebertdorfer u Beču, gde je živela sa suprugom i šestogodišnjim sinom. Na Suzaninom vratu nađeni su tragovi davljenja, a registrovane su i povrede glave

Nenad Lazarević (26) je u Salcburgu 20. marta 2021. godine ubio svoju suprugu Dajanu Lazarević (23) iz Porodina kod Žabara. Nenad je i ranije hapšen, a čak je bio osuđen i na zatvorsku kaznu zbog nasilja u porodici.

Printscreen/Facebook/Darko Gajic
Dajana Lazarević

Nenad je došao na vrata svoje supruge od koje je bio rastavljen, a posle svađe ju je, dok su deca spavala ubio nožem. Telo je sakrio u fioci kauča, pa pozvao bebisiterku da pričuva decu. Posle toga se prijavio policiji.

Dajana i Nenad Printscreen/Facebook
Dajana i Nenad Lazarević

Nenad je Dajanu brutalno ubio nakon što je u njenom telefonu otkrio poruke koje je razmenjivala s ljubavnikom, a među njenim stvarima našao je navodno i kondome koji nisu njegovi.

Krajem aprila iste godine u Beču je Albert L. ubio bivšu suprugu Mariju M. Zločin se dogodio na gotovo identičan način.

Albert je nedelju dana pre toga pucao na Marijinog oca, kome je metak prošao dva santimetra od glave. Kobnog dana je sačekao da njihova ćerka (13) izađe iz stana, pa pucao u bivšu ženu dok je sin (2) bio u kupatilu, preneli su portali. Porodica ubijene Marije je u ispovesti za austrijske medije navela da je zet bio nasilan.

Bonus video

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam