Brajan Volš se lečio u duševnoj bolnici: Oglasio se i njegov psihijatar - zbog besa i depresije nije mogao da funkcioniše

11.01.2023

07:29

1

Volš (46) je odrastao kao jedino dete u porodici, sa majkom koja živi povučeno i ocem, koji je bio poznati neurohirurg u Bostonu

Brajan Volš se lečio u duševnoj bolnici: Oglasio se i njegov psihijatar - zbog besa i depresije nije mogao da funkcioniše
Brajan Volš suočen sa teškim optužbama za ubistvo supruge Ane - Copyright Instagram/anawalshe/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Potraga za nestalom Anom Volš (39), Beograđankom udatom za Amerikanca Brajana Volša, i dalje traje, ali sve je više indicija da je žena ubijena. 

Istraga ide u pravcu da je Ana ubijena, a suprug Brajan potencijalni je osumnjičeni jer su istražitelji u podrumu kuće pronašli krvav nož, kao i tragove krvi. Takođe, u njegovim izjavama policiji je dosta nelogičnosti, a snimljen je i kako je dan nakon nestanka Ane kupovao sredstva za dezinfekciju, cirade... Na obližnjoj deponiji su pronađene i kravave kese. 

Brajan još uvek nije osumnjičen za njeno ubistvo, ali je u pritvoru zbog obmanjivanja policije u vršenju istrage.

U međuvremenu se u javnost isplivali i sudski dokumenti u kojima je otkriveno više detalja o životu supruga Ane Volš.

Naime,Volš (46) je odrastao kao jedino dete u porodici, sa svojom majkom, koja živi povučeno i ocem koji je bio poznati neurohirurg u Bostonu i provodio je veći deo svog vremena "zabavljajući se sa pukim poznanicima“.

Brajan se lečio u psihijatrijskoj ustanovi 

PrinstcreenTwitter_Mari Salazar
 

 

Sada su u tamošnjim medijima isplivale i informacije o ne baš stabilnom psihičkom zdravlju Brajana Volša. Boston 25 news je objavio i izjavu psihijatra,  koji je lečio Volša.

Prema doktoru Titmanu Brajan se osećao zanemarenim, nevoljenim i emocionalno oštećenim jer su ga roditelji koristili kao pijuna u njihovom braku.

Upisao je  Univerzitet Karnegi Melon u Pitsburgu u Pensilvaniji, međutim, u drugoj godini, Brajanovo mentalno zdravlje je nastavilo da se pogoršava, pa je napustio školu i prijavio se u centar Ostin Rigs, psihijatrijsku stacionarnu ustanovu.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP
 

 

-Njegova depresija, anksioznost i bes su ga ostavili nesposobnim da funkcioniše. Tamo je započeo svoju dugu bitku da prevaziđe svoju mentalnu bolest - kaže dr Titman. 

Kao što je Brajanova supruga, Ana Volš napisala sudiji 2021. godine - Brajan je bio duboko pogođen detinjstvom i odnosom sa roditeljima. Učen je da laže i da se krije. Rečeno mu je da je gubitnik, da roditelji nisu trebali da ga imaju, da nema šanse da napravi nešto od sebe u životu i da je izgubljen slučaj.

Majka se oslanjala na Brajana, u lošim odnosima sa Anom

Prema Brajanovoj majci, Dijani Volš njen sin je jedini razlog zbog kojeg ustaje ujutro. 

Njegova majka u pismu na četiri stranice sudiji navodi da se oslanjala na Brajana nakon višestrukih operacija raka pluća i drugih zdravstvenih problema.

-  Nažalost, nemam dobar odnos sa snahom, možda zbog kulturoloških razlika. Zbog toga je moj sin jedina konstanta u mom životu - izjavila je Dajana Volš.

- On kuva, kupuje, čisti, igra se, čita priče za laku noć. Da nije bilo mog sina, moja veza sa unucima bi bila prekinuta -  napisala je Dajana Volš.

Brajanova porodica i prijatelji napisali su da je promenio svoj život nakon što je prošao kroz programe poput Bostonske akademije Breakthrough 2020. nakon hapšenja.

Njegova supruga napisala je „Brajan mi je u mnogim prilikama izrazio žaljenje zbog svojih prošlih postupaka. Ima veliko srce, on je bio vođa naše porodice i inspiracija svima sa kojima dolazi u kontakt.”

Ana takođe nastavlja da piše da je Brajan spasio život svojoj majci kada je doživela krvarenje, a njena majka ga je nazvala „dobrim čovekom pun ljubavi“.

I Anina majka iz Beograda ima samo reči hvale za zeta. 

- Prosto ne mogu da verujem da je čovek human, a da može da na suprugu, primera radi, da digne ruku - kaže Milanka.

Hapšen zbog lažnih slika Endija Vorhola

Suprug nestale Ane, Brajan Volš je u trenutku njenog nestanka bio u kućnom pritvoru zbog prevare.

Kako je za 24sedam ispričala Anina majka on je 2016. od prijatelja pozajmio dve slika Endija Vorhola, rekavši mu da može da ih proda.

On je slike i sertifikat autentičnosti fotografisao i stavio na Ibej i ubrzo se našao kupac koji je slike platio čak 80.000 dolara. Međutim, kada su slike stigle, nije bilo sertifikata koji potvrđuje autentičnost, a dodatnu sumnju je budio i sam izgled platna koji je delovao “novije”.

Slučaj je prijavljen nadležnima. Istragu je vodio FBI. Ustanovljeno je da su slike u stvari replike. Brajan je uhapšen 2018. godine a krivicu je priznao tri godine kasnije.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike