Godinu dana od stradanja Srpkinje u Las Vegasu: Tinu je usmrtio bivši NFL igrač, slučaj tapka u mestu

02.11.2022

08:34

0

Autor: M. Brkić

Ročište je zakazano za 1. februar

Godinu dana od stradanja Srpkinje u Las Vegasu: Tinu je usmrtio bivši NFL igrač, slučaj tapka u mestu
las vegas1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri/Facebook

Pre tačno godinu dana, 2. novembra 2021. godine, stanovnici Vas Legasa bili su šokirani teškom saobraćajnom nesrećom u ranim jutarnjim satima, u kojoj su poginuli Srpkinja Tina Tintor i njen pas Mask, nakon što se u njihovo vozilo velikom brzinom zakucao bivši igrač NFL Henri Rags.

Fotografije vozača, bivšeg igrača Rajdersa, Henrija Ragsa (23), nedeljama su bile na naslovnicama novina i u vestima na televiziji.

Ali u oštroj suprotnosti sa onim ranim danima kada su se novi detalji o udesu pojavljivali skoro svakodnevno, slučaj protiv Ragsa je od tada usporen, pošto je niz pravnih izazova odložilo krivični postupak.

Profimedia
 

Pripremno ročište, kada sudija sasluša svedočenje i utvrdi da li ima dovoljno dokaza da bi se optuženom sudilo, otkazivano je i odlagano više puta, pokazuju sudski spisi.

Džej Sigel, ugledni advokat, koji nije uključen u slučaj, rekao je da nije iznenađen što su početne faze sudskog postupka toliko dugo trajale.

- Uzmete mnogo jedinstvenih faktora, sve to stavite u jedan slučaj i dobijete ovakva kašnjenja - rekao je on, piše "Las Vegas Revju Žurnal".

Jedan razlog zbog kojeg je pripremno ročište odloženo je taj što Metropolitenska policijska uprava nije napravila konačni izveštaj o nesreći sve do kraja septembra, rekli su advokati Ragsa, Dejvid Česnof i Ričard Šonfeld.

Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri
 

Ročište je zakazano za 1. februar.

- Predviđamo nastavak pripremnog ročišta kako je zakazano - naveli su branioci u saopštenju.

Slučaj bi takođe mogao da napreduje ako velika porota pokrene optužnicu protiv Ragsa nakon što održi zatvoreno saslušanje na kojem porotnici slušaju svedočenje i utvrđuju da li postoji dovoljno dokaza da se slučaj nastavi. Međutim, tužioci nisu nagovestili da li će podići optužnicu protiv Ragsa.

Tužioci su optužili Ragsa da je vozio svoju korvetu brzinom od 250 kilometara na sat nekoliko sekundi pre udesa u kojem su poginuli Tina Tintor i njen pas Maks. Do nesreće je došlo u ulici nekoliko kilometara od Tininog doma.

Rags je nekoliko sati ranije pio u jednom klubu, a prema policiji, količina alkohola u krvi Ragsa bila dvostruko veća od dozvoljene granice u Nevadi.

Rags se tereti za više krivičnih dela nesavesne vožnje koja je rezultirala smrću ili značajnim teškim telesnim povredama, a prekršajno i za posedovanje vatrenog oružja.

Bitka oko dokaza

Ovaj portal navodi da su rane pravne bitke u ovom slučaju uključivale zahtev da se pozove vatrogasna služba okruga Klark u vezi sa nesrećom, nakon što su advokati odbrane naveli da vatrogasci nisu uspeli brzo da ugase vatru u automobilu Tine Tintor.

 

 

Odbrana je takođe pokušala da spreči tužilaštvo da pristupi medicinskom kartonu Ragsa i njegove devojke Kiare Kilgo-Vašington, koja je bila sa bivšom NLF zvezdom u korveti u trenutku sudara.

Da bi dokazali neke optužbe protiv Ragsa, tužilaštvo mora da pokaže da je Vašington doživela značajne povrede u sudaru.

Ragsova odbrana je takođe pokušala da ospori nalog za pretres koji je policija koristila za dobijanje Ragsove krvi, iako na licu mesta nije obavljen alko-test. Međutim, sudija je u julu odbila ovaj zahtev odbrane.

Podsetimo, Rags (23) se nalazi u kućnom pritvoru u Las Vegasu, sa elektronskim GPS praćenjem i nadzorom zbog alkohola. Prete mu obavezne dve godine u državnom zatvoru i možda više od 50 godina ako bude osuđen.

Rags se pojavio kao velika zvezda Rejdersa pretprošle godine, sa četvorogodišnjim početnim ugovorom koji je navodno vredan više od 16 miliona dolara. Tim ga je otpustio samo nekoliko sati nakon nesreće.

Nakon nesreće, Klinika za životinje "Hearts Alive Village" u Las Vegasu odala je počast Tini Tintor i njenom psu novim muralom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike