Apelacioni sud mu povećao kaznu: Bivši drugi čovek SBPOK osuđen na dve godine zatvora zbog blinde Marka Miljkovića!

09.01.2023

11:02

0

Autor: 24sedam

Apelacioni sud usvojio je žalbu žalbe Višeg javnog tužioca u Beogradu i preinačio prvostepenu presudu

Apelacioni sud mu povećao kaznu: Bivši drugi čovek SBPOK osuđen na dve godine zatvora zbog blinde Marka Miljkovića!
Goran Papič pravosnažno osuđen zbog blinde Marka Miljkovića - Copyright E Stock Printscreen/Pink

Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika SBPOK, koji je pred Višim sudom u Beogradu bio osuđen na godinu i četiri meseca zatvora zbog toga što je 15.aprila 2020. mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka, odlukom Apelacionog suda kazna je povećana na dve godine zatvora.

- Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, doneo je presudu kojom je, usvajanjem žalbe Višeg javnog tužioca u Beogradu, preinačio prvostepenu presudu, u pogledu odluke o kazni i okrivljenog Gorana Papića za izvršenje krivicnog dela trgovina uticajem osudio na kaznu zatvora u trajanju od dve godine. U preostalo delu prvostepena presuda je potvrđena - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Pored kazne zatvora, Papiću je izrečena i mera zabrane rada u MUP-u u trajanju od 10 godina.

Tanjug/Jadranka Ilić
Papić osuđen zbog trgovine uticajem

Sudija Milan Grkinić u obrazloženju prvostepene presude je naveo da je utvrđeno da je Papić koristio svoj uticaj koji je imao zbog opšte poznate činjenice da je bio u prijateljskim odnosima sa bivšim ministrom Nebojšom Stefanovicem i da je tako uticao da se Miljkoviću vrati auto.

Okrivljeni Goran Papić je koristeći svoj pretpostavljeni uticaj, zbog poznate činjenice da je bio lični prijatelj tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije - Nebojše Stefanovića, posredovao kod Milenka Munižabe, u to vreme načelnika Uprave kriminalisticke policije Policijske uprave za grad Beograd, da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti i to da se Marku Miljkovicu vrati blindirani automobil marke „BMV", model 760 LI, koje je istog dana od njega oduzeto od strane ovlašcenog službenog lica PU za grad Beograd, radi veštačenja i vršenja ostalih provera na vozilu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike